понеділок, 14 жовтня 2013 12:50

Українські туристи на каяках повторили козацький похід навколо Криму
27

Фото: Фото надані командою „Ture”

За 17 днів троє українців з туристичної команди "Ture" на каяках морем пройшли з крайньої східної до крайньої західної точки півострову Крим. Олег Владимир з Тернополя, Ігор Гнатюк з Умані та Олександр Коломієць з Чернігова прогребли 550 кілометрів. За час подорожі каяки кілька разів перевертало. Учасники згубили тапочки, окуляри та кілька кепок. Випадково заночували на території турбази Верховної ради.

„Організовуючи цю акцію, ми хотіли повторити вчинок козаків, які почали мандрувати морем навколо Криму ще в 1492-гому році. Під час походів вони давали прочухана туркам і татарам, звільняли взятих в полон земляків", ? розповідає учасник мандрівки Олег Владимир.

Погода була теплою перші дні походу. Після цього змінився вітер, і море стало холодним. Піднялися хвилі.

„Вже коли пройшли Севастополь, попали в сильну прибережну хвилю. Мене з каяком перекинуло. Завдяки спеціальному руху веслом я повернувся в попереднє положення, але водою змило окуляри і камеру GoPro з голови. Причалили на берег і вже втратили надію її знайти, але десь за дві години її прибило хвилею. Окуляри так і не знайшлися", ? пригадує Олег.
На південному узбережжі туристи зіткнулися з проблемою закритих пляжів.

„В районі Форосу акваторія взагалі вважається закритою – там санаторій МВС і, здається, дача президента. Після цього як ми проминули цю ділянку нам дзвонили прикордонники – казали, що ми порушили закон. Вечером хотіли зупинитися на пляжі, виявилося більшість з них приватні. Охорона нас виганяла. Пливли до темноти, аж поки перестали один одного бачити. Причалили де-небудь, вже перегукуючись. Виявилося, то пляж санаторію Верховної ради. Попався добрий сторож – дозволив переночувати. Зранку попросив швидко скластися, поки не прийшло начальство", ? розповідає турист.

Щодня каякери готували на пальнику супи та навіть борщ. Овочі для страв наперед засушували дома.

Зараз ви читаєте новину «Українські туристи на каяках повторили козацький похід навколо Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути