понеділок, 27 жовтня 2008 16:03

Учені вивели "формулу галактики"

Учені вивели "формулу галактики"

Астрономи встановили, що різні параметри галактик взаємозв"язані, повідомляє ScienceNOW. Робота учених опублікована в журналі Nature.

Для свого дослідження астрономи випадковим чином вибрали 200 галактик з класу об"єктів, "видимих" в радіодіапазоні. Дослідники зміряли основні характеристики галактик, такі як світимість, форма, розмір, хімічний склад галактичного газу.

У результаті їм вдалося встановити, що між різними параметрами присутній взаємозв"язок. Це означає, що, знаючи одну величину (наприклад, розмір галактики), можна робити деякі висновки про інші параметри (наприклад, світимість і форму). Учені вважають, що всі параметри визначаються однією єдиною величиною - масою.

Це, у свою чергу, означає, що, ймовірно, існують "галактичні формули", які пов"язують параметри галактик з універсальною величиною. Подібне відкриття допоможе прояснити багато питань, пов"язаних з еволюцією цих об"єктів. Одним з цих питань є наступне: в даний час астрономам відомо декілька галактик, що цілком сформувалися, чий вік досягає 12 мільярдів років. Це означає, що дані об"єкти виникли "всього" через два мільярди років після Великого вибуху. Сучасні моделі еволюції не в змозі пояснити таке швидке утворення цих галактик, повідомляє Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «Учені вивели "формулу галактики"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути