понеділок, 21 грудня 2009 17:18

Вчені встановили зв"язок між раннім сексом і раком

Вчені встановили зв"язок між раннім сексом і раком

Дослідження причин виникнення раку в бідних жінок виявили, що вони починають жити статевим життям на 4 роки раніше, ніж більш заможні жінки, повідомляє BBC.

Хоча різниця в кількості захворювань раку у бідних і багатих жінок у всьому світі помічена багато років тому, досі не було цьому чіткого пояснення.

Раніше вважалося, що різниця була зумовлена малою кількістю профілактичних обстежень в бідніших районах, проте дослідження показало, що цей фактор не найважливіший.

Особливо вчених збивало з пантелику, що рівень інфікування папіломавірусу (HPV) - інфекції, що передається статевим шляхом і яку пов"язують з переважною більшістю захворювань на рак - практично однаковий в обох групах.

Вчені з Міжнародного агентства з вивчення ракових захворювань, обстеживши 20 тис. жінок, дійшли до висновку, що вищий рівень ракових захворювань не пов"язаний з вищим рівнем HPV.

Вік, коли жінка народила першу дитину також є важливим чинником. А от від кількості сексуальних партнерів і куріння захворювання не залежить.

За словами керівника дослідження доктора Сильвії Францеші ризик розвитку раку шийки матки у жінок, які мали перший сексуальний досвід у 25-річному віці нижчий, ніж у тих, в яких він був у 20 років.

Жінки можуть підхопити вірус HPV у будь-якому віці. Інфекції в юні роки особливо небезпечні, оскільки у них в розпорядженні більше часу, щоб викликати ушкодження, яке і призводить до розвитку раку.

Дослідники вважаюсь, що вакцинація від HPV має робитися дівчатам іще в школі, поки вони не почали статеве життя, особливо дівчатам з неблагополучних районів.

Переклад: Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Вчені встановили зв"язок між раннім сексом і раком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути