Ексклюзиви
вівторок, 21 квітня 2020 13:04

Учені виявили новий вид змій і назвали його на честь персонажа книг про Гаррі Поттера

Учені виявили новий вид змій і назвали його на честь персонажа книг про Гаррі Поттера
Новий вид змій, виявлений в Індії, названо на честь одного зі знакових героїв серії книг про Гаррі Поттера. Фото: з відео

В Індії виявили раніше не відомий вид змій, назвавши його на честь вигаданого персонажа творів Джоан Роулінг про Гаррі Поттера.

Змію виявили в густих вічнозелених лісах заповідника тигрів Пакко, штат Аруначал Парадеш, ще в липні 2019 року. Увагу вчених привернули 2 особини, яких і відправили на дослідження. Уже в лабораторії їхні колеги підтвердили, що цей вид раніше був не відомий науці, пише Deccan Herrald.

Новий вид належить до групи зелених гадюк. Головна відмінність від інших споріднених видів - червона або помаранчева бічна смуга на голові й уздовж усього тіла. Порівняння послідовностей ДНК і морфології черепа близькоспоріднених видів підкреслює особливість нового виду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смертельна небезпека: мавп в Африці посадили на карантин

Її назвали Trimeresurus Salazar на честь Салазара Слизерина, персонажа творів про Гаррі Поттера. Слизерин - один із засновників школи чарівників Гоґвортс, він умів розмовляти зі зміями й обрав цю тварину як символ свого факультету.

Цілком можливо, що не тільки Слизерин з'явиться в мовному побуті вчених, оскільки в малодосліджених лісах Північного Сходу Індії вчені виявили ще кілька змій, які здаються їм новими.

В Індії, на контрольно-пропускному пункті, чоловіки традиційного військового ордена напали на поліцейських і завдали їм серйозних поранень. Одному з них мечем відтяли руку.

Зараз ви читаєте новину «Учені виявили новий вид змій і назвали його на честь персонажа книг про Гаррі Поттера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути