неділя, 24 березня 2019 03:28

Вчені назвали справжнє ім'я найжорстокішого вбивці Лондона

Вчені назвали справжнє ім'я найжорстокішого вбивці Лондона
Назвали справжнє ім'я Джека-Різника. Фото: spiegel.de.

Британські вчені, стверджують, що Джеком Різником був 23-річний перукар Аарон Космінський. Він же був і головним підозрюваним у ХІХ столітті, коли сталися всі загадкові вбивства.

До такого висновку дійшли, після аналізу ДНК. Науковці досліджували шовкову хустинку, яку знайшли поруч з четвертою жертвою Джека-Різника – Кетрін Еддоус. На ній, нібито виявили сліди крові й сперми, передає Der Spiegel.

Ярі Лоугелайнен з Університету Джона Мура в Ліверпулі разом з Девідом Міллером з Лідського університету порівнюяли зразки геному з хустинки з інформацією з генетичної бази даних. Вони зосередилися на так званій мітохондріальній ДНК, яка успадковується від матері. Вчені з'ясували, що ці фрагменти збігаються з генетичним матеріалом сучасних нащадків Еддоус і Космінського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали давні фото гуцулів з колекції швейцарського дослідника

Але британський генетик Адам Рутерфорд назвав дослідження нонсенсом і прикладом "поганої науки". Адже немає достовірних даних про те, що Еддоус взагалі носила ту хустинку, коли сталося вбивство.

Прокуратура Південного округу штату Нью-Йорк збирається передати Україні картину, викрадену нацистами під час Другої світової війни з музею в Києві. Про це пише прес-служба відомства.

Зараз ви читаєте новину «Вчені назвали справжнє ім'я найжорстокішого вбивці Лондона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути