Ексклюзиви
четвер, 17 квітня 2008 15:27

Учені знайшли суперліки від прищів

Вугрі та прищики - недуга не особливо небезпечна, але неприємна до крайності. І, крім того, дуже витратна: аптеки і косметичні магазини пропонують масу засобів боротьби з дефектами шкіри або їх маскування, а ми готові витрачати будь-які суми, щоб позбавитися від "чорних крапок". Проте незабаром нам, можливо, доведеться забути про десятки бульбашок з тонікамі і лосьйонами і замінити їх на пачку пігулок.

Пігулки, а точніше, сам препарат, називається SMTD002, і з"явився він в аптеках далеко не вчора. Медикамент довгий час використовувався для лікування інших захворювань, не пов"язаних зі з"явою прищів. Тепер же учені заявляють, що виявили вражаючий побічний ефект препарату: він знижує виділення шкірного сала (а, отже, і шанс появи прищів) на 70-90%! Для порівняння, ретіноєва кислота, яка найчастіше використовується як засіб від акне, дає результати в два, а то і в три рази гірший. І до того ж, говорять учені, може викликати серйозні психічні розлади у "пацієнта".

У свою чергу, новий препарат, вже упакований фармацевтами у форму пігулки, поки не показав ніяких негативних побічних ефектів. Проте до масового виробництва ще далеко - попереду декілька ступенів лабораторних випробувань, які продовжаться не менше року.

Цікаво, що таким же шляхом на світовий фармацевтичний ринок прийшов такий відомий засіб, як віагра. Спочатку пігулки розроблялися фірмою-виробником як ліки від серцево-судинних захворювань. Коли ж під час клінічних випробувань один з піддослідних добровольців виявив "приємний" побічний ефект, розробку препарату прикрили. Проте кмітливіший підприємець вирішив скористатися цим покинутим відкриттям і випустив пігулки на ринок. Правда, вже не як ліки для серця, повідомляє ScienceDaily.

Зараз ви читаєте новину «Учені знайшли суперліки від прищів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути