субота, 24 січня 2009 15:55

Учені поділилися простим способом схуднути

Учені поділилися простим способом схуднути
На думку новозеландських учених, якщо ви прагнете схуднути, вам потрібно просто розслабитися. А для цього не завадило б зайнятися медитацією і йогою, пише британський Telegraph.

Фахівці вважають, що відчуття тривоги і стрес збільшують бажання їсти продукти з високим вмістом калорій.

Протягом 2 років фахівці вивчали жінок, які намагаються схуднути. У дослідженні взяли участь 225 жінок, які страждають на ожиріння.

Третину представниць прекрасної статі використовували метод "розумного тіла", який включав медитацію, заняття йогою і позитивну візуалізацію, під час якої учасниці експерименту уявляли, якими вони бачать себе в майбутньому. Ще третина жінок займалася фізичними вправами і харчувалася здоровою їжею. Остання група просто отримувала інформацію про те, як слід харчуватися.

За словами доктора Каролін Хорват з Університету Отаго в Новій Зеландії (theUniversityofOtago, inNewZealand), яка очолює дослідження, у всіх жінок вийшло не набирати вагу. Але схуднути вдалося лише тим, хто використовував йогу і медитацію. В середньому жінки з першої групи схуднули на 2,5 кілограм.

Релаксація, на думку дослідників, є ефективнішим і, що найголовніше, більш здоровим способом схуднути, аніж дієти, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Учені поділилися простим способом схуднути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути