Ексклюзиви
вівторок, 16 червня 2009 18:30

Учені несподівано знайшли ефективний засіб від зморшок

Учені несподівано знайшли ефективний засіб від зморшок
Деколи під час проведення досліджень експерти приходять до несподіваних результатів. Один з таких сюрпризів підніс фахівцям Університету штату Мічиган лікарський препарат Efudix. Як з"ясувалося, порівняно недорогий крем, який використовується медиками для лікування раку шкіри на початковій стадії, чудово справляється зі зморшками.

Учені спостерігали за групою людей у віці від 56 до 85 років, які проходили лікування від старечого кератозу, який характеризується появою на шкірі червоних лускатих плям, які з часом можуть перероджуватись в злоякісні перетворення. 21 пацієнт використовував крем Efudix двічі на день протягом півроку.

Керівник дослідження доктор Дана Сашс відзначає, що після закінчення лікування шкіра учасників експерименту стала набагато м"якшою і еластичнішою. Її структура покращилась. Зникли зморшки навколо очей і на шиї. У статті, опублікованій в медичному журналі Archives of Dermatology, дослідники повідомляють, що на зміни, що відбуваються, також звернули увагу всі учасники експерименту. На думку фахівців, цілком імовірно, що в недалекому майбутньому Efudix, вартість якого складає всього 30 доларів, зробить справжню революцію у виробництві засобів anti-age.

Проте не всі фахівці розділяють ентузіазм доктора Сашс. За словами дерматолога Ніка Лоу, він не виписує своїм пацієнтам крем Efudix через серйозні побічні ефекти, повідомляє Kleo.ru.

Зараз ви читаєте новину «Учені несподівано знайшли ефективний засіб від зморшок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути