понеділок, 24 листопада 2008 09:13

Учені наблизилися до розкриття секрету вічної молодості

Учені наблизилися до розкриття секрету вічної молодості

Результати експериментів з мишами показали, що фермент теломераз може стати основною складовою речовини, яка уповільнює процес старіння.

Про це повідомляє The Daily Mail з посиланням на журнал New Scientist.

Стало відомо, що в Національному інституті Іспанії з вивчення раку, миші жили на 50% довше середньої тривалості їх життя. Також у них було менше жиру, була кращою координація рухів, а їх організми швидше розщеплювали цукор.

Дослідник Марія Бласко заявила, що можна відтермінувати старіння мишей, і додала, що з оптимізмом дивиться на можливість застосування цього методу до людей в майбутньому, оскільки цей фермент здатний перетворювати звичайну смертну клітину в "безсмертну".

Крім того, останні досліди в США встановили, що підвищення рівня теломераза в клітинах білих кров"яних тілець допомагає їм боротися з захворюваннями.

Теломераз міститься в рослині Астрагал, яку часто застосовують в китайській медицині. Він захищає нитки ДНК в хромосомах, які тоншають в процесі ділення клітин настільки, в результаті чого клітина гине. Підтримка ж високого рівня теломераза може допомогти затримати процес старіння.

Однак вчені поділилися своїми побоюваннями: наприклад, клітини ракової пухлини виробляють теломераз у великих кількостях. Експерти не виключають і того, що клітини можуть почати мимовільно ділитися, як під час раку, повідомляє InoPressa

Зараз ви читаєте новину «Учені наблизилися до розкриття секрету вічної молодості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути