четвер, 14 жовтня 2010 12:07

У Великій Британії стрімко зростає кількість анорексиків

У Великій Британії стрімко зростає кількість анорексиків

Британські медики висловили занепокоєння з приводу різкого збільшення частоти розладів харчової поведінки серед дівчаток молодших 10 років, повідомляє The Daily Mail.

Відповідно до звіту Національної служби охорони здоров'я Великобританії (NHS), третина випадків госпіталізації з приводу порушень вживання їжі, зафіксованих з червня 2009 по червень 2010 року, припала на дітей.

За даними NHS, за вказаний період до британських лікарень потрапили 2579 пацієнтів, які страждають розладами харчової поведінки, в тому числі анорексією та булімією, що на 11 відсотків більше, ніж за попередній рік. Неповнолітні британці з такими проблемами потрапляли до лікарень 882 рази.

Фахівці відомства зазначили, що 31 раз порушення харчової поведінки траплялисяу пацієнтів молодше 10 років, частка дівчаток в цій групі вдвічі перевищила частку хлопчиків. При цьому число таких дівчаток у два рази перевищило аналогічний показник за попередні 12 місяців.

Крім того, розлади вживання їжі також стали причиною госпіталізації 367 жителів Великобританії у віці 10-14 років і 698 жителів у віці 15-19 років. Частка дівчаток у зазначених групах склала 83 і 93 відсотки відповідно. За даними NHS, дві третини госпіталізацій з приводу анорексії довелося на британок у віці 10-24 років.

Експерти британської служби охорони здоров'я також відзначили низькі показники виявляємості порушень харчової поведінки дільничними лікарями і закликали медиків приділяти більше уваги профілактиці таких розладів.

За матеріалами Подробности

Зараз ви читаєте новину «У Великій Британії стрімко зростає кількість анорексиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути