четвер, 26 жовтня 2017 13:28

У ведмедя відрізали 3 кг язика
4

Величезний язик важив 3 кг
Фото: Sky News
Ньян Гту зміг грати з братом після операції
Вигляд пащі після операції
Команда з Единбурзького університету оперує Ньян Гту

Лікарі врятували життя ведмедя із М'янми.

В результаті таємничої хвороби язик бурого азійського ведмедя почав розростатися і останнім часом важив 3 кг, повідомляє Sky News.

Операція у ведмедя на ім'я Ньян Гту ("Яскравий") тривала 4 години. Ведмідь вже переносив подібну операцію 2016-го , але хвороба повернулася.

Своїм величезним язиком тварина пошкодила собі зуби. Через його вагу ведмідь змушений був спиратися головою на решітку, коли ходив.

Лікарі підозрюють, що Ньян Гту захворів на слоновість. Ця хвороба не зустрічається серед ведмедів, але поширена серед людей у регіоні. Її збудники переносяться москітами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кумедна вигадка ведмедів розважила мережу

"Це абсолютно незвичний медичний випадок, але ми не збираємося здаватися у боротьбі за Ньян Гту", - сказала Кароліна Нельсон, співробітниця Азійського центру з порятунку ведмедів.

Ньян Гту та його брата намагалися незаконно продати монахи одного із монастирів. Лікарі врятували тварин та віддали їх до зоопарку. Другий ведмідь має абсолютно здоровий вигляд.

Ведмежий притулок "Домажир" на Львівщині приймає тварин, які були роками в неволі в цирках чи пересувних зоопарках. На території притулку є місце для купання, барліг для відпочинку та спеціальні іграшки для розвитку чотирилапих. Кожен ведмідь має свій особистий вольєр площею мінімум 1 тис. кв. м.

Зараз ви читаєте новину «У ведмедя відрізали 3 кг язика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути