четвер, 18 серпня 2011 09:52

У швейцарських озерах плавають автомобілі-амфібії
10

Фото: Фото: lematin.ch

Більше 50 машин-амфібій зібрались біля трьох швейцарських озер - Невшатель, Бьєн і Мора на черговий 26-й парад.

26-й раз автомобілі-амфібії збираються на березі швейцарських озер. У всіх транспортних засобів, від знаменитого Швіммвагена часів Другої світової війни до вражаючого американського DUKW того ж періоду, багате військове минуле.

Наприклад, DUKW, який відразу охрестили "качкою" (від англ. Duck), був випущений в 21 147 екземплярах, але сьогодні ця модель дуже рідкісна.

Для мирних потреб амфібії рідко випускаються великими партіями. Винятком став Amphicar. Сконструйований у Німеччині в 1961-1965 роках він працює на двигуні Тріумф. Було випущено 3878 моделей. Як і багато амфібій, Amphicar має один мотор, який крутить колеса на землі та гвинти у воді.

Кульмінація параду амфібій відбудеться в суботу, 20 серпня, коли всі бажаючі зможуть зробити поїздку на одній з незвичайних машин, пише Le Matin.

Нагадаємо, що автомобілі-амфібії - транспортний засіб, здатний пересуватись і по землі, і по воді. Подібні машини переважно розробляють на замовлення військових, наприклад, плаваючі танки та БТРи. Для громадянського машинобудування це не характерні конструкторські рішення, найчастіше такими транспортними засобами користуються фірми-ентузіасти, хоча іноді на ринок надходять невеликі партії експериментальних машин.

Зокрема, 2009 року збудували найшвидший автомобіль-амфібію, який здатен набирати швидкість 97 км/год за 4,5 секунди. До того ж, гібридна модель майже не просідає у воді - з відкритими дверима вода не заливається в салон. Коштує такий автомобіль $ 200 тис.


Зараз ви читаєте новину «У швейцарських озерах плавають автомобілі-амфібії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути