середа, 05 жовтня 2011 15:36

У підлітка виявили ??алергію на ремені

У підлітка виявили ??алергію на ремені

У міжнародних медичних довідниках згадується 12 випадків алергії на ремені, якими кріпиться тфілін (елемент молитовного облачення іудея) до руки.

Однак випадок Міхи Гашкіса - перший в ізраїльській практиці. Він був описаний у медичному журналі "Рафу" фахівцем зі шкірних захворювань Ефраїмом Сагаєм.

Газета "Маарів" пише, що будь-яке накладання тфіліну призводить до того, що в 14-річного підлітка єрусалимського Міхи Гашкіса з'являється на руці висип, що супроводжується болем. Його батько, дитячий ревматолог з медичного центру "Шаарей Цедек" вирішив показати сина колегам.

Дерматолог Ефраїм Сагай прийшов до висновку, що мова йде про важку алергічну реакцію. Проведені аналізи показали, що алергеном є хром, що часто використовується для обробки шкіри для тфіліну.

У публікації наголошується, що в медичних довідниках лікарю Сагаю вдалося знайти 12 згадок про подібні випадки. Зокрема, від алергії "на тфілін" страждав інспектор зі спостереження за кашрутом.

Батько підлітка розповів, що йому з великими труднощами вдалося знайти за кордоном ремені для тфіліну, при обробці яких не використовується хром.

Зараз ви читаєте новину «У підлітка виявили ??алергію на ремені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути