Ексклюзиви
пʼятниця, 12 листопада 2010 13:18

У Перу відкопали давні мумії 4 дітей і 6 собак (ФОТО)

Під час розкопок в Перу археологи знайшли мумії стародавніх собак. Ветеринари не можуть визначити породу, але впевнені, що собаки не були дикими.

Перуанські археологи виявили мумії шести собак та чотирьох дітей. Імовірно, вік знайдених останків становить шістсот років. Місце знахідки - святилище інків, розташоване у південній частині Ліми, пише Infox.

Так як місце знахідки (Пачакамак) було важливим паломницьким і церемоніальним центром, вчені припускають, що і дітей, і собак, швидше за все, принесли в жертву.

Незважаючи на поважний вік, знахідка непогано збереглася завдяки сухому клімату і дбайливому захороненню. Археолог з музею Пачакамак (Pachacamac) Хесус Ольгуін (Jesus Holguin) пояснив, що останки собак були акуратно загорнені в тканину і поховані в одній з глинобитних пірамід Пачакамак. У собак збереглися і шерсть і зуби. Проте ветеринари не можуть визначити породу.

"Судячи із зубів, це були одомашнені породисті собаки, яких, швидше за все, використовували в господарських цілях. Для полювання, наприклад. Але це ні голі перуанські собаки, ні вівчарки, які були поширені в південній частині Перу в період з 900 по 1350 роки", - сказав ветеринар Енріке Ангуло (Enrique Angulo).

Ветеринари планують провести рентрегологічний аналіз і визначити не тільки породу, але й причину смерті собак. Дослідники сподіваються, що знайдені останки дозволять розширити знання про стародавніх перуанських собаках.

Зараз ви читаєте новину «У Перу відкопали давні мумії 4 дітей і 6 собак (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути