четвер, 18 листопада 2010 11:08

У Німеччині розшифрували таємничі середньовічні графіті

 

Учені розшифрували таємничі графіті віком у п'ять століть, знайдені в горищних приміщеннях старого абатства на території землі Північний Рейн-Вестфалія. Судячи з усього, вирізані на стінах малюнки - пробні начерки, зроблені юними підмайстрами у Середньовіччі.

Кілька років люди, що працювали в будівлі колишньої церкви святої Катерини на території комуни Лангервее, звертали увагу на таємничі настінні малюнки. І лише в 2009 році місцеве управління з охорони культурних пам'яток зайнялося дослідженням вирізаних тут знаків і ліній.

Історики прийшли до висновку, що на оштукатуреній стіні довжиною 40м і висотою 2м збереглися малюнки, зроблені юними підмайстрами XV століття, пише Infox.

"На цій стіні вирізані зображення 42 різних молоточків, а також постійно повторювані начерки геометричних фігур. І немає жодного слова. Цілком можливо, що юні підмайстри використовували малюнки молоточків як свій підпис, так як вони не вміли писати по-справжньому", - розповіла Сабіна Корнеліус (Sabine Cornelius) з Обласної ради Рейнланду (LVR).

Ймовірно, учні жили на території жіночого монастиря під Ахеном під час піздньоготичної перебудови абатства, яка відбулася за настоятельниці Маргарити фон Флек в період між 1492 і 1506 роками. У цей час роботи відбувалися і в горищних приміщеннях будинків абатства. Саме там учні ремісників, зайнятих на будівництві, отримували знання, необхідні для майбутньої професії.

"Малюнки створювалися не з розрахунку на майбутні покоління, тому для істориків вони особливо цінні. Середньовічні графіті дозволяють поглянути на повсякденне життя звичайних будівельників. Якщо придивитися, наприклад, до намальованих на стіні розеток, то стає видно, що деякі з них виконані твердою рукою майстра, а інші схожі на незграбні спроби учнів ", - зазначила Корнеліус.

За словами доктора Ульріка Хекнера (Ulrike Heckner), який очолив дослідний проект, графіті є добре збереженим свідченням про життя простих людей, яких велика Історія зазвичай обходить стороною. Тепер у істориків з'явилися нові дані про повсякденне життя простого люду, який працював на будівництві в жіночому монастирі в період пізнього Середньовіччя.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині розшифрували таємничі середньовічні графіті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути