вівторок, 07 лютого 2017 18:12

У Києві покажуть соціальну рекламу про тварин

 

21 лютого зоозахисна ініціатива UAnimals спільно з фестивалем соціальної реклами Molodiya Festival вперше у Києві проведуть Animal Ads Day: покажуть найкращу українську та світову соцрекламу про тварин.

Виховувати у дітях любов та повагу до тварин і пояснювати дорослим, що чотирилапі мають права – далеко не нова тенденція у розвинених країнах, де етичне ставлення до тварин певною мірою закріплюється і на законодавчому рівні. Наприклад, Великобританія ще 14 років тому заборонила хутряну індустрію (згодом до неї долучились Австрія, Хорватія, Словенія, Нідерланди, Швейцарія та інші), а в Німеччині є окрема професія "захисник тварин" і діє спеціальна галузь права – "Права тварин".

Україна поки може похвалитися хіба "уроками гуманного ставлення до тварин", які з травня запровадять у всіх львівських школах, та діяльністю активістів, котрі і законопроекти пишуть, і просвітою громадян займаються.

- Ми запрошуємо у найбільший столичний кінотеатр і запрошуємо приходити цілими родинами. Ми не показуватимемо страшних документальних кадрів зі шкуродерень, ми просто натякнемо, що до тварин треба ставитися інакше, ніж ми, на жаль, звикли. Гадаємо, що саме соціальна реклама – коротка, влучна, дотепна – найкращий спосіб надихнути на міркування і на подальші зміни, – каже співзасновник Molodiya Festival Ігор Мельник.

У боротьбі за права тварин соцреклама допомагала не раз. Минулого року організація PETA (People for the Ethical Treatment of Animals – Люди за етичне ставлення до тварин) опублікувала відео про "виробництво" ангори (шерсть кроликів, яку здирають майже зі шкірою) і зібрала 300 000 голосів під петицією, яка закликає заборонити продаж одягу з цього неетичного матеріалу. В результаті найбільші світові продавці одягу – Mark&Spencer, Topshop, H&M, Inditex (Zara, Oysho, Massimo Dutti, Bershka, Pull and Bear, Zara Home, Stradivarius) – відмовилися від ангори. Тисячі светрів, пальто і шапок, які залишилися на складах, передали біженцям із Сирії.

В Україні завдяки активності ініціативи UAnimals щодо заборони використання тварин у цирках депутати розглядають одразу кілька тематичних законопроектів.

Вхід на Animal Ads Day вільний за попередньою реєстрацією: https://goo.gl/0dnRlS

Початок о 19:00.

Зараз ви читаєте новину «У Києві покажуть соціальну рекламу про тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути