субота, 12 жовтня 2013 17:22

У Харкові намалювали 35-метрового Гагаріна

Портрет першого космонавта Юрія Гагаріна, намальований на фасаді будинку у Харкові, визнаний найбільшим графіті в Україні. 12 жовтня досягнення офіційно зареєстрували представники Національного реєстру рекордів України.

Портрет на стіні будинку № 39 по пр. Гагаріна займає більше 451 кв. м. Його висота 35,25 метра, ширина - 12,81 метра.

Як зазначив експерт Книги рекордів України Віталій Зорін, портрет Юрія Гагаріна на фасаді будинку - це найбільше графіті в Україні. "Цей рекорд складно буде побити. Якщо охочі і знайдуться, то їм доведеться малювати на 16-поверхових або 24-поверхових будівлях", - цитує Зоріна "Інтерфакс-Україна".

"Даний малюнок - це гордість не тільки Комінтернівського району, а й усього міста. Такі справи не треба забувати. Я впевнений, що цей портрет Юрія Гагаріна стане гордістю і візитною карткою нашого міста", - зазначив заступник голови Адміністрації Комінтернівського району Денис Дорожкін.

Як нагадує сайт "Об'єктив", художники почали роботу над створенням портрета на початку жовтня. Графіті малювали четверо художників, а на весь малюнок був згаяний не менше півтисячі балончиків фарби 15 різних відтінків.

Для тих, хто про першу людину в космосі нічого не знає, графітчики написали декілька рядків. Крім іншого, зазначено, що Гагарін є "почесним громадянином багатьох українських міст".

Раніше портрет Едварда Сноудена в стилі графіті з'явився під мостом у Гельсінкі. Автор портрета - харківський художник Роман Мінін.

 

Зараз ви читаєте новину «У Харкові намалювали 35-метрового Гагаріна ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути