четвер, 10 листопада 2011 18:32

У домашньому барі треба мати чотири сорти вина

У домашньому барі треба мати чотири сорти вина

У домашньому барі треба мати чотири сорти вина. Про це розказав Марк Ґрін, син власника родинної іспанської компанії Murviedro Bodegas, яка торік посіла 80 місце серед сотні кращих виноробів світу.

"Якщо немає винної традиції, краще почати з напівсолодких і напівсухих вин. Такі найбільше люблять у Китаї. У країнах Сходу й Півночі віддають перевагу солодким винам. Сухі популярні на Півдні. У Великій Британії п'ють насичені напівсухі, з виноградним концентратом. У Франції люблять делікатні світлі, злегка рожеві. В Іспанії більш насичені – малинові вина. У Голландії – фруктові, а в Україні – ігристі. Українцям варто прийняти європейський стандарт виробництва. У Європі заборонено додавати цукор у вино. Солодке роблять із відповідних сортів або настоюють віджатий сік на висушеному солодкому винограді. Щоб отримати блідо-рожевий колір, ягоди охолоджують до мінус 10, а потім чавлять. Змішувати можна різні сорти винограду або сік із них. Готові напої поєднувати неприпустимо", - зазначив Ґрін.

За його словами, найкраще пити вино на його батьківщині.

"Щоб зрозуміти смак вина, потрібні місцеві страви й атмосфера, в якій воно народилося. До дичини беруть міцні вина, настояні кілька років у дубових бочках. До курятини, кролятини й нежирної свинини подають біле витримане, немолоде. Припустиме червоне, але неміцне", - додав винороб.

Прочитати поради Марка Ґріна детальніше можна у журналі "Країна" № 43 (96) за 11 листопада 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «У домашньому барі треба мати чотири сорти вина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути