четвер, 28 липня 2016 11:53

Тварини лікують людей швидше, ніж ліки

Тварини лікують людей швидше, ніж ліки
Фото: goodnewsanimal.ru

Тварини для людей є вірними товаришами, домашніми улюбленцями та помічниками. Коли господарі хворіють вони всіляко стараються допомогти. Зачасту таке лікування буває ефективніше за традиційне. Тисячі фактів переконливо говорять про те, що тварини мають дивовижну даром зцілення людей. Існує окрема галузь медицини - анімалотерапія або зоотерапія. Це така система лікування, коли поряд з ліками хворий спілкується з тваринами.

Деякі дослідники вбачають приклади взаємозв'язку біополів людини і тварини в текстах Євангелія. Наприклад, там, де розповідається про "вигнанні бісів" Христом, то кажуть, що він направляв "нечисту силу" на стадо свиней. У дослідників є всі підстави вважати, що так Ісус лікував душевнохворих. А свині, прийнявши на себе хворобу, всі кинулися з кручі в море.

Останніми ж зарубіжними дослідженнями доведено експериментально, що власники кішок і собак живуть в середньому на 4-5 років довше. Медицині також відомі випадки, коли контакт з собакою, кішкою або пташкою виявляється єдиним засобом допомогти хворій людині.

Уже понад чотири тисячі років відомі людям "чудо-собаки" - гола перуанська, мексиканська і найменша - китайська чубата собачка. Вони успішно можуть зняти напад астми, нормалізувати серцевий ритм і кров'яний тиск, позбавити від алергії і деяких шкірних захворювань, а ще можуть навіть сповільнювати онкологічні процеси.

Пояснюються "лікувальні властивості" цих собак частково підвищеною температурою їх тіла - 40,5 ° С. Такої температури немає більше ні в однієї тварини в світі. Доведено, що біополе цих собак гармонізує нервову систему, добре впливає на печінку і органи травлення.

Спанієлі знімають нервові стреси. Собаки, які живуть в будинку, є чудовими пухнастим ліками для дітей. Вони не тільки позитивно впливають на формування особистості дитини, а й допомагають відновити душевну рівновагу після сімейних сварок. Виявилося, що третина дітей, злякавшись, звертаються за підтримкою до своїх вихованців.

У дітей, хворих на епілепсію, знижується кількість нападів. Спостерігалися навіть випадки, коли діти з поганою координацією рухів (при діагнозі "дитячий церебральний параліч") вставали з інвалідних колясок.

А чуйні до потреб і настроїв людини золотисті ретривери дуже часто "працюють" в лікарнях, будинках для людей похилого віку та санаторіях як "лікувальні собаки". По-дружньому простягнута волохата лапа і бархатиста морда на колінах мають цілющу силу.

Всі породи собак, змушуючи господарів вести активний спосіб життя, допомагають відновитися після інсульту і сприяють схудненню.

Неперевершеними "терапевтами" є коні. Це унікальний живий тренажер і психотерапевт.

Катання на них допомагає людям з порушеннями психіки. Лікувальна верхова їзда, або іпотерапія, стала одним з ефективних способів реабілітації інвалідів, особливо дітей (в це повірили після того, як відому датську спортсменку вилікувала від поліомієліту верхова їзда).

Секрет іпотерапії простий: дитину садять на коня, а висота і нестійке положення миттєво пробуджують в ньому інстинкт самозбереження. Іпотерапія покращує не тільки їх фізичний стан, а й благотворно впливає на психоемоційну сферу. Дитина гладить коня, перебирає її гриву, відчуває тепло і довіру тварини.

Дуже замкнуті діти, які страждають аутизмом, через спілкування з конем поступово починають спілкуватися з людьми.

Від лікувальної фізкультури іпотерапія відрізняється тим, що вона здатна викликати у займається сильну різноспрямовану мотивацію. З одного боку, дитина боїться великого сильного тварини, він не впевнений в собі, а з іншого - відчуває бажання навчитися управляти конем, кататися верхи. Це бажання допомагає йому подолати страх і підвищити самооцінку.

Доведено, що папуги полегшують болі в серці, а також "лікують" заїкання, нейродерміт і неврози.

А споглядання рибок полегшує застуду, безсоння, псоріаз і нейродерміт.

Близьке спілкування з дельфінами у людини поліпшує настрій та загальний стан, відбувається зниження стресових навантажень, наслідків перенесених травм. Користь від дельфінотерапії відзначають лікарі і майже всі батьки хворих. Головне - діти з психічними розладами починають інакше сприймати навколишній світ. Вони стають більш активними в спілкуванні.

Справжнім рекордсменом-цілителем визнана кішка. Вченим давно відомо про позитивний вплив кішок на дітей, хворих на аутизм. Встановлена ​​пряма залежність між участю кішок в лікуванні хворих на шизофренію і стійкістю позитивних результатів лікування. Біо кішок сильніше, ніж котів.

Кішки "краще" лікують захворювання нервової системи, внутрішніх органів, остеохондроз, радикуліт та артроз. Прекрасні невропатологи - їм підвладні депресія, поганий сон, дратівливість.

Кішки з короткою плюшевої шубкою (британські та екзотичні короткошерсті) "спеціалізуються" по серцевих захворювань. Представники короткошерстих і безшерстих порід (сіамські, орієнтальні, сфінкси і ін.) лікують хвороби печінки, нирок, гастрит, коліт.

Цілюща дія здійснюється тоді, коли людина гладить і пестить своїх улюбленців, тобто через пальці рук, долоні. Чотириногі знахарі безпомилково визначають хворе місце, намагаються притиснутися до нього або лягти на нього, після чого біль на зразок вщухає і хворому стає легше. Це здається незрозумілим, однак вчені-біоенергетики вважають, що у кішок дуже потужні екстрасенсорні здібності: кішка бачить ауру людини, і в разі потреби здатна її "вилікувати".

Читайте також: Кіт обіймає м'яку іграшку та засинає під ковдрою

У чому принцип їх впливу? Вчені давно встановили, що навколо будь-якого живого організму існує біополе, яке складається з біополей всіх його органів. Стан здоров'я організму відбивається на вигляді цього поля - при хворобі воно послаблюється і спотворюється. Оскільки робота всіх органів ссавців, в тому числі і людини, контролюється головним мозком, головний інтерес представляють хвилі, що випромінюються ним.

Зараз ви читаєте новину «Тварини лікують людей швидше, ніж ліки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути