четвер, 21 травня 2009 17:51

Трудоголіки ризикують стати імпотентами

Трудоголіки ризикують стати імпотентами

Сексопатологи жартують: "Праця зробила мавпу людиною. А потім перетворила на імпотента".


На жаль, в цьому жарті є доля правди. Останнім часом лікарі-сексологи б"ють на сполох. По-перше, до них звертаються дружини трудоголіків. Скаржаться, що чоловіки так сильно вимотуються за день, що навіть не думають про секс  І, по-друге, до фахівців приходять самі чоловіки. Вони скаржаться не на імпотенцію у прямому розумінні цього слова, а на відсутність бажання.

Фахівці стверджують, що подібні ситуації стали знаковим явищем сучасності, причому в усьому світі. Бізнес, робота засмоктують як наркотик, і вся енергія людини, у тому числі і сексуальна, витрачається (психоаналітики сказали б - сублімується) на головне захоплення. Зростання власного професіоналізму захоплює подібно до азартної гри, турбота про престиж, підвищенні власного "рейтингу" в очах колег і конкурентів захоплює буквально всі думки трудоголіка.

Робота і лише робота здатна давати йому справжню насолоду. Дуже багато сучасних чоловіків фактично розучилися відпочивати і переключатися з одного роду діяльності на інший. Після напруженого робочого дня, протягом якого чоловікові деколи доводиться йти на ризик, маніпулювати конкурентами, він не може настроїтися на хвилю справжньої близькості і довіри, необхідних для повноцінних сексуальних відносин.

Трудоголік не знаходить часу для сексу навіть на відпочинку. Поки його подруга засмагає і плаває в басейні, раб власного бізнесу веде переговори по мобільному, працює з паперами або строчить щось у ноутбуку. А у вільний від основних занять час він попросту відсипається, адже відпустка для нього - єдиний час, коли можна дозволити собі поспати всмак. І тут вже не до любовних ігор з довгими "передмовами", ласками, поцілунками і тому подібним.

У зазначеної проблеми є ще один аспект. Трудоголіки звикають працювати і жити в скаженому темпі: швидко проводити переговори, переміщатися в просторі, проглядати пресу і, ... займатися коханням. П"ять хвилин одноманітних рухів тіла - і спати. Про почуття партнерки думати ніколи. Але швидкий спонтанний секс добрий як гостра приправа до сталих відносин.

Якщо акт короткий завжди, нема чого й говорити про його якість! А секс має величезні релаксаційні можливості. Інтимна близькість дає сильний сплеск позитивних емоцій і відновлює фізичні сили. Чоловікам, яким "можеться", але не хочеться, сексологи радять пересилювати себе. Інакше бажання може зникнути назавжди, і трудоголік перетвориться на імпотента.

За недавніми дослідженнями американських психологів, ділові жінки в своїй сексуальності сильно відстають від домогосподарок. Пояснення просте: у того, хто зайнятий роботою і кар"єрою, часу на інше просто нема. Багато працюючих жінок скаржаться на фізичну і моральну виснаженість і відсутність сексуального бажання. По суті, сучасним активним жінкам доводиться важче, ніж чоловікам. Вони повинні працювати, будувати кар"єру, завойовувати і утримувати чоловіків, народжувати і виховувати дітей.

Вільний час такої жінки строго дозований і розподіляється між "привести себе в порядок", "відвідати друзів", "поспілкуватися з дитиною" і "подивитися відео". Після всього цього залишається тільки впасти на ліжко, з жахом думаючи: "Невже ще доведеться виконувати ці прокляті подружні обов"язки!". Психологи вважають: чим більше справ у щоденнику, тим ймовірніше, що бажання зникне.

Висновок: хочеш хорошого сексу? Не захоплюйся роботою!

За матеріалами  medinfo.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Трудоголіки ризикують стати імпотентами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути