вівторок, 10 липня 2012 11:28

Тепер на Труханів острів з правого берега можна доїхати за 60 секунд
5

11 липня у Києві офіційно відкриють троллей (мотузкову трасу) через Дніпро, що з'єднує арку Дружби Народів із Труханів островом.

Довжина траси становить 600 метрів, тож – це найдовший троллей у країні, що найближчим часом повинні підтвердити представники Книги рекордів України, пише The Village.

Автор: Фото: the-village.ru
 

Траса проходить паралельно Пішохідному мосту. На оглядовому майданчику біля арки Дружби Народів мотузки кріпляться до залізного стовпа, а із протилежної сторони — до 12-метрової вишки на пляжі Труханова острова.

На старті й фініші працюють по два інструктори. На оглядовому майданчику пасажира споряджають, проводять інструктаж і відправляють "у дорогу", а на острові — зустрічають, допомагають спуститися й зняти кріплення. Троллей працює тільки в одному напрямку, так що повертатися доведеться Пішохідним мостом, відзначає портал.

Автор: Фото: the-village.ru
 

Зараз траса складається із двох мотузок, кожна з яких витримує до 2,5 тонни. У майбутньому їх планують замінити на трос, розрахований на 12 тонн. На тросі можна буде розвити більшу швидкість, а під час дощу він не буде намокати й провисати.

Швидкість спуска на мотузковому троллеї не перевищує 60 км/год, тобто шлях з одного боку Дніпра на інший займатиме 40-60 секунд.

Автор: Фото: the-village.ru
 

Мотузковий шлях уже встановлений, протестований і на цьому тижні почне працювати.

Прокататися можна буде щодня з 11.00-12.00 до 21.30 як мінімум до 1 серпня. Щоправда, 60-секундне задоволення обійдеться у 150-200 гривень. Хоча для школярів, студентів і пенсіонерів обіцяють знижку у 50%.

Автор: Фото: the-village.ru
 

Максимальна вага, з якою допускають на мотузкову переправу, — 150 кг, мінімальна — близько 30 кг (якщо менше, є ризик не "доїхати"). Дітям до 8 років дозволяють спускатися тільки разом з дорослими, за умови, що загальна вага пасажирів не перевищує 100 кг.

Зараз ви читаєте новину «Тепер на Труханів острів з правого берега можна доїхати за 60 секунд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути