субота, 28 липня 2012 03:51

Суд зобов'язав німця повернути знайдений скарб

Суд зобов'язав німця повернути знайдений скарб

Земельний суд у Дюссельдорфі зобов'язав німця, який знайшов у власному будинку скарб, передати його попередньої власниці приміщення, пише Stern. Під час ремонту він виявив 304 000 німецьких марок готівкою, які були заховані в кахельній печі.

До суду на нового власника будинку подала його стара господиня, дізнавшись про знахідку. Вона стверджувала, що гроші належать її сім'ї, і їй вдалося довести це в суді. Чоловік, який знайшов гроші наполягав, в свою чергу, що встановити справжнього власника вже неможливо. В такому разі він отримав би права на все знайдене.

У суді, зокрема, стало відомо, що перед смертю заможна родичка позивачки, що померла в 1993 році, вимовила наступну фразу: "Є люди, які ховають гроші в каміні". Крім того, з'ясувалося, що в цьому будинку жила лише одна сім'я, поки його не продали в 2008 році новому власнику, який знайшовскарб. Суд визнав ці докази достатньо переконливими.

Тепер, за рішенням земельного суду, новий господар будинку отримає винагороду у розмірі п'яти тисяч євро. Всього знайдений ним скарб в перерахунку на євро оцінюється майже в 146 000 євро. Цей вердикт може бути оскаржений у Верховному земельному суді в Дюссельдорфі.

Зараз ви читаєте новину «Суд зобов'язав німця повернути знайдений скарб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути