вівторок, 18 січня 2011 11:31

Щоб не набирати вагу, дієтологи радять повільніше їсти

Щоб не набирати вагу, дієтологи радять повільніше їсти

Японські вчені стверджують, що на вагу впливає не тільки раціон, але й те, як людина їсть. Дослідники провели опитування більше 3 тисяч людей у віці від 30 до 69 років на предмет того, як вони їдять. Майже половина чоловіків і трохи більше половини жінок заявили, що зазвичай вони їдять багато. Близько 45% чоловіків і 36% жінок розповіли, що вони їдять швидко.

Вчені встановили, що ті, хто їсть багато і при цьому поспішає набити живіт, має в три рази більше шансів розтовстіти, пише Врач.тв.

У всьому світі ожирінням страждають близько 400 млн людей, причому 20 мільйонів з них у віці до п'яти років. Надмірна вага провокує багато захворювання, такі як діабет, проблеми з серцево-судинною системою, опорно-руховим апаратом і т. д.

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що стрес і жорстка дієта несумісні. До такого висновку прийшли американські дослідники. Як з'ясувалося, зміни в організмі, що викликаються навіть помірною дієтою, призводять до різкого зростання сприйнятливості стресових ситуацій. Що, у свою чергу, виражається в бажанні споживати більше висококалорійної їжі і є причиною зриву більшості дієт.

Зараз ви читаєте новину «Щоб не набирати вагу, дієтологи радять повільніше їсти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути