Ексклюзиви
субота, 11 жовтня 2008 17:04

Що захищає від переїдання

Що захищає від переїдання
З олеїнової жирної кислоти, що входить до складу рослинних масел, просто в стінці кишечника утворюється олєілетілетаноламід, що викликає відчуття насичення. Отже салати, заправлені рослинним маслом, і насправді можуть допомогти уникнути переїдання.

Даніель Піомеллі та його італійські й американські колеги, які годували мишей рослинними жирами, помітили, що час між прийомами їжі збільшується, якщо в кормі багато олеїнової кислоти. Вони припустили, що з неї просто в стінці кишечника утворюється згаданий олєілетілетаноламід, що викликає відчуття насичення. Заблокувавши фермент, що викликає це перетворення, учені й справді отримали "ненаситних" мишей.

Звичайно, той факт, що попадання жирів, амінокислот і вуглеводів в кишечник викликає відчуття насичення, був відомий і раніше. Піомеллі показав, по-перше, природу "жирового насичення", а по-друге, що воно набагато ефективніше білкового і вуглеводного. А оскільки ненасичені жирні кислоти в нашому організмі не синтезуються, то різниця в їжі повинна позначатися і на насиченні: недивно, що середземноморська дієта, багата оливковим маслом, а, отже і олеїновою кислотою пов"язана з хорошою статурою, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Що захищає від переїдання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути