неділя, 15 липня 2018 06:05

Смертоносні щелепи — мережу шокували фото крокодилячого полювання
18

Фотографи зняли полювання крокодилів
Фото: Daily Mail
Фотографи зняли полювання крокодилів
Фотографи зняли полювання крокодилів
Фотографи зняли полювання крокодилів
Фотографи зняли полювання крокодилів

Двоє фотографів Інго Герлах та Джен Гайтон виклали в мережі кадри полювання африканського крокодила. Фотографували, як хижак нападає на дві різні жертви.

Герлах був на берегах річки Мари в Кенії. Він зняв, як крокодил розірвав молоду зебру. Гайтон сфотографувала крокодила під час полювання на пелікана в Національному парку Gorongosa в Мозамбіку. Фото поділилися із Daily Mail.

"Крокодили дуже жорстокі. Один із них розірвав тіло зебри з надзвичайною силою. Ці рептилії не можуть кусати. Все, що вони можуть, - це розірвати жертву, а потім з'їсти. Через годину від зебри не лишилося нічого", - розповів Герлах.

Гайтон зафіксувала момент, коли 180-кілограмовий хижак вистрибує з води і хапає пелікан.

"Минуло декілька хвилин, перш ніж я зрозуміла, що сталося, коли чорний пилкоподібний хребет прорізав поверхню. Він їх чекав - самець довжиною з автомобіль. Стародавній, неймовірно тихий. Незграбні лелеки продовжували рибалити, а пелікани все ще стояли приголомшені", - пригадує жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За 600-кілограмовим крокодилом полювали вісім років

Хижак плив річкою і час від часу винирював з води, намагаючись проковтнути птаха повністю. З пащі визирали крила. В цей час підплив менший крокодил, схопив клюв пелікана і витягнув із пащі конкурента голову птаха. Після того більшому крокодилу стало простіше проковтнути здобич.

У Зімбабве наречена вийшла заміж попри напад крокодила. Хижак відірвав руку дівчині, однак весілля не відмінили. Пара взяла шлюб просто в лікарні. Крокодил атакував дівчину під час прогулянки з коханим річкою Замбезі. Спочатку хижак прокусив човен, а потім скалічив дівчину. Пара ледве дісталася берега, потерпіла втратила багато крові і лікарі дивом врятували їй життя.

Зараз ви читаєте новину «Смертоносні щелепи — мережу шокували фото крокодилячого полювання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути