понеділок, 15 серпня 2011 14:37

Зміна запаху їжі зробить фастфуд кориснішим

Зміна запаху їжі зробить фастфуд кориснішим

Змінюючи запах їжі, можна збити з пантелику мозок. Це дозволить зробити продукти швидкого приготування кориснішими, адже певні запахи можуть в уявленні людини зробити їжу більш чи менш солоною, пише The Telegraph.

Таким чином вчені з Університету Бургундії пропонують скоротити споживання солі, що загрожує високим тиском і проблемами серцево-судинної системи. За їхніми підрахунками, збільшивши інтенсивність окремих ароматів, вдасться скоротити вміст солі в їжі більш ніж на 25%.

Не секрет, що багато продуктів з фастфуду та харчі швидкого приготування мають високі показники вмісту солі, які роблять їх привабливішими в очах покупців. У список диво-ароматів потрапили 14 різних запахів. Сюди входять запахи сиру, бекону й сардин. Вони активують асоціативну пам'ять і внутрішнє уявлення про запах, пов'язаний з солоним смаком.

З тієї причини, що ці запахи можна створити штучно без застосування солі й жиру, є можливість отримати корисний продукт без втрати смаку. До речі, експеримент показав: запахи, пов'язані з арахісом, окостом, кількою також здатні підвищити солоність їжі в уявленні людини.

Зараз ви читаєте новину «Зміна запаху їжі зробить фастфуд кориснішим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути