понеділок, 17 жовтня 2011 15:15

Скульптуру з гігантських листків "паперу" презентували в Китаї
5

Фото: Фото: Mark Cocksedge

Студія Пола Кокседжа (Лондон, Велика Британія) презентувала на Пекінському тижні дизайну свою скульптуру під назвою "Рукопис (Сидіння поезії)". Ця скульптура символізує великий китайський винахід - папір, як основу світової літератури та зв'язку.

Висотою 6,7 метра і довжиною 20 метрів, масштаби цієї скульптури вражають. Вона представляє себе як пам'ятник промислового потенціалу Китаю. Окремі листи, що складають цю складну структуру точно виготовлені та зібрані місцевими виробниками.

При найближчому розгляді кожна частина скульптури складається зі сторінок прокату сталі з написаними віршами з Китайських та Англійських джерел.

Розташована на проспекті Чан'ань, головній східно-західній осі міста, ця скульптура була розроблена, щоб вивчатись відвідувачами Китайського Монументу Тисячоліття, культурного комплексу, збудованого на честь закінчення тисячоліття. Перехожі можуть сісти й перепочити на вигнутих листах і поринути в сторінки поезії.

Як сказав Пол Кокседж: "Я дуже задоволений тим, що ми змогли зробити свій внесок своєю роботою "Рукопис" у Пекінський тиждень дизайну. Ця структура торкається багатьох різних аспектів китайської та британської історії та культури: поезії та письму, сили і краси природи, і звичайно ж людини. Однак, у глибині душі "Рукопис" просто покликаний надихати людей дивитись, слухати і робити нові відкриття".

Зараз ви читаєте новину «Скульптуру з гігантських листків "паперу" презентували в Китаї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути