вівторок, 01 лютого 2011 12:40

Складено рейтинг сайтів, які найчастіше блокуються роботодавцями

Складено рейтинг сайтів, які найчастіше блокуються роботодавцями

Соціальна мережа Facebook посіла перше місце серед сайтів, які найчастіше блокували роботодавці минулого року (23%). До першої п'ятірки також увійшли соцмережа MySpace (13%), відеохостинг YouTube (11,9%), рекламна платформа Ad.DoubleClick (5,7%) та сервіс для ведення мікроблогів Twitter (4,2%).

Про це йдеться у звіті OpenDNS, що надає альтернативні DNS-сервера для домашніх, шкільних і корпоративних мереж, а також сервіси у галузі інтернет-безпеки.

Загальний рейтинг сайтів, які найчастіше блокують, також очолив Facebook (14,2%). Друге місце посіла соцмережа MySpace (9,9%), а третє - YouTube (8,1%). Doubleclick (6,4%) і Twitter (2,3%) посіли четверте і п'яте місця відповідно.

Складаючи цей рейтинг, фахівці OpenDNS помітили, що їх клієнти додають в "чорний список" (blacklist) переважно одні й ті ж сайти - соціальні мережі, відеосервіси, файлообмінні ресурси, сайти з "дорослим" контентом та інші.

Разом з цим OpenDNS склала рейтинг з "білого списку" (whitelist), тобто дозволених сайтів, коли клієнти хочуть заблокувати для своїх користувачів цілу категорію сайтів, наприклад соцмережі, але залишити доступ до деяких з них. До першої трійки таких ресурсів увійшли YouTube (12,7%), Facebook (12,6%) і Gmail (9,2%).

Крім того, OpenDNS склала список сайтів, які найчастіше піддаються фішингу, тобто підроблених ресурсів, мета яких - заволодіти особистими даними користувачів. Найчастіше фішингових атак в 2010 році зазнавали платіжний сервіс PayPal (45,9%), Facebook (5,3%), сайт банківської групи HSBC Group (4,1%) і багато користувачів гри World of Warcraft (3,2%).

За матеріалами: Вести

Зараз ви читаєте новину «Складено рейтинг сайтів, які найчастіше блокуються роботодавцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути