четвер, 27 листопада 2008 14:52

Скільки років вигідно жити

Скільки років вигідно жити
Сьогодні багато учених працюють над створенням "еліксиру молодості", вивченням гена довголіття, простіше кажучи, прагнуть всіма силами збільшити тривалість життя людини. Чи та варто це робити? Виявляється, жити довго не так вже і цікаво, принаймні, після ста років у людини в більшості випадків розвивається депресія.

Родичі людей, які прожили принаймні 97 років або більше, теж живуть довше і володіють сильним захистом від серцево-судинних хвороб. Медики помітили, що "по спадку" захист від серцево-судинних проблем більшою мірою отримували діти довгожителів, причому захисні властивості зберігалися впродовж всього життя. На думку фахівців, здатність запобігати старінню і хворобам, швидше за все, є природженою і передається організму завдяки генам. Передбачається, що відкриття цих генів дозволить продовжити життя і тим, у кого в роду не було довгожителів.

Фахівці з Університету Філадельфії виявили незвичайний парадокс. Люди, які вже відзначили своє сторіччя, найбільш схильні до депресії, яка, як відомо, є одним з чинників, що укорочують життя.

У дослідженні, проведеному ученими, взяли участь 244 людини у віці ста років. У кожного четвертого учасника експерименту фахівці з Університету Філадельфії виявили ознаки депресії.

Така кількість людей, що страждають депресією, серед довгожителів дуже здивувало фахівців, адже у тих, хто страждає від депресії, вище ризик смерті. Принаймні, так вважалося раніше.

Тепер дослідникам належить пояснити парадокс, чому, не дивлячись на ознаки психічного розладу, учасники дослідження прожили так довго. Депресія - безперечно негативний чинник, але тепер не зовсім ясно, впливає вона на тривалість життя чи ні, підкреслюють учені, повідомляє Не Болей.

Зараз ви читаєте новину «Скільки років вигідно жити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути