Ексклюзиви
вівторок, 15 вересня 2009 12:06

Сім"я проживе рік в лісах Канади в будинку на альтернативній енергії

У середині вересня 2009 року в провінції Нью-брансвік, Канада, стартував безпрецедентний експеримент під назвою Eco Plus Home ("будинок еко плюс"), який відповість на питання: чи можна комфортно прожити цілий рік без використання традиційних енергоносіїв?

В ході експерименту сімейство Кенні у складі 6 чоловік (отець, мати, 2 сини і 2 дочки) протягом року житимуть в енергозберігаючому будинку високо в горах. Для опалювання і виробництва гарячої води в будинку не використовуватимуться традиційні енергоносії, а тільки альтернативні види енергії. Для цього компанія Bosch Termotechnik обладнала будинок технікою життєзабезпечення і автоматизованого управління, до складу якої входять: тепловий насос, геліотермічна і фотовольтаїчна установки.

- Геліоустановка виробляє тепло і гарячу воду з безкоштовної сонячної енергії, - роз"яснює директор по маркетингу "Бош Термотехника Україна" Олександр Мурзін. - Тепловий насос використовує енергію землі і для його роботи потрібна електрика, яка забезпечується фотовольтаїкою (система здатна виробляти вільну від Со2 електроенергію з сонячної енергії в об"ємах, що значно перевищують потреби теплового насоса). Додатково планується також використання електромобіля. Фахівці Bosch Termotechnik упевнені, що комфортабельно жити в такому будинку можна навіть у сувору канадську зиму при температурі до мінус 35°С і при цьому зберігати позитивний енергобаланс. Викид Со2 енергозберігаючого будинку майже нульовий, звичайний же житловий будинок викидає в середньому 8 тонн Со2 в рік. Енергобаланс будинку можна спостерігати на сайті проекту www.ecoplushome.com

- Проект покликаний підтвердити, що сучасна альтернативна опалювальна техніка дозволяє обходитися без викопних енергоресурсів і не залежати від все більш зростаючих цін на енергоносії, - повідомив керівник проекту Маріо Гросс. - Енергозбережний будинок повністю оснащений технікою Bosch.

- Цей же асортимент альтернативного теплотехнічного устаткування доступний сьогодні і в Україні, - додає Олександр Мурзін. - Ми з цікавістю спостерігатимемо за ходом експерименту і абсолютно упевнені, що він увінчається успіхом. У свою чергу, наша компанія сприятиме впровадженню подібних експериментів і в Україні.

Довідка:

Bosch Thermotechnology - лідер у постачанні енергоефективного опалювального устаткування і рішень для забезпечення гарячою водою в Європі. У 2008 році оборот компанії виріс на 7% в порівнянні з 2007 роком і склав близько 3 міллардов євро (68% за межами Німеччини), персонал компанії складає 13 000 співробітників. Bosch Thermotechnology представляє провідні міжнародні і регіональні бренди і виробників за рахунок диверсифікації пропозиції продуктів на 18 заводах в дев"яти країнах Європи і Північної Америки.

У Україні відділення термотехніки працює вже 15 років. З 2006 року в складі "Бош Термотехника Україна" представляє міжнародні бренди Junkers і Buderus. Спектр устаткування: геліосистеми, теплові насоси 6-60 кВт, твердопаливні казани 12-100 кВт, газові казани 24-19 000 кВт, жідкотоплівниє казани 25-19 000 кВт, електричні казани 7-60 кВт, ємкісні водонагрівачі 70-3 000 л, газові водонагрівачі, радіатори і компоненти для систем опалювання.

Компанія має регіональні відділення в Києві, Львові, Одесі і Дніпропетровську.

Зараз ви читаєте новину «Сім"я проживе рік в лісах Канади в будинку на альтернативній енергії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути