Американські дослідники виявили, що в селері міститься елемент, який може захистити від вікових змін пам'яті.
Лутеолін - речовина рослинного походження, виявлене ученими також в моркві, оливковій олії, перці, перцевій м'яті, розмарині і ромашці, допомагає знизити запалення в мозку, пов'язані з віковими змінами і попередити зміни в пам'яті.
Дослідники з Іллінойського Університету провели серію випробувань на молодих мишах у віці від трьох до шести місяців і мишах "похилого" дворічного віку. Протягом чотирьох тижнів в їжу мишей додавали лутеолін. Потім дослідники протестували їх пам'ять і перевірили рівень запалення в гіппокампусі, відділі мозку, що відповідає за пам'ять.
У звіті, опублікованому в журналі Journal of Nutrition, дослідники відзначають, що "літні" миші, що одержували лутеолін, продемонстрували кращу здатність до навчання і кращу пам'ять, ніж їх однолітки з контрольної групи.
Нагадаємо, люди з високим артеріальним тиском перебувають в групі ризику розвитку недоумства і швидкого старіння. Високий тиск збільшує також ризик фізичної слабкості, включаючи неможливість піднімати предмети, спускатися або підніматися сходами і самостійно митися.
За матеріалами Newsru, Gazeta.ua
Коментарі