понеділок, 17 липня 2017 19:35

Розповіли, яка істота переживе кінець світу

Найбільш живучі істоти на Землі - тихоходки. Це мікроскопічні безхребетні довжиною 1, 5мм.

Тихоходки житимуть на Землі щонайменше ще 10 млрд років.Це результати дослідження британських науковців з Оксфордського і Гарвардського університетів, повідомляють daleki-zori.

Автор: Релаксик
 

"Спалах наднової в околицях Сонця, гамма-спалах або удар астероїда виявиться катастрофою для людства. Утім за цих умов тихоходки не постраждають", - каже один з дослідників, доктор Девід Слоан з Оксфордського університету.

Тихоходки здатні існувати в умовах повної невагомості. За таких умов вони можуть розмножуватися та 30 років жити без води і їжі. Протягом 1 год вони можуть витримати температуру 100 градусів за Цельсієм. Протягом 8 год - температуру 271 градус нижче нуля.

Автор: relaxic.net
 

Крім того, ці істоти можуть переносити опромінення радіацією у тисячу разів більше, ніж людина. У стані анабіозу можуть перебувати 120 років.

Вперше тварину описав німецький пастор І.А.Геце у 1773 році. Він назвав її kleiner Wasserbär - "маленький водяний ведмідь". 1777-го італійський вчений Ладзаро Спаланцані дав їм назву il tardigrado - "тихоходки". Зараз науці відомі 1000 видів цих тварин. В Україні - 70 видів і підвидів. Вони поширені у прісних і морських водоймах, у ґрунті та болотах.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, яка істота переживе кінець світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути