Ексклюзиви
середа, 15 жовтня 2008 09:56

Розкрито найбільше спамерське угруповання

Федеральна торгова комісія США присікла діяльність найбільшого в світі угруповання спамерів, повідомляє TheNewYorkTimes. Серед борців із спамом дане угрупування відоме як Herbalking, що відповідає назві рекламованої продукції. Herbalking об"єднувала спамерів з Австралії, Нової Зеландії, Індії, Китаю, Росії, Канади і США. Керівниками угрупування були американець Джоді Сміт (JodySmith) і громадянин Нової Зеландії, що проживає в Австралії, Ленс Аткінсон (LanceAtkinson). Гроші, отримані від розсилки спаму, виводилися Herbalking через півдюжини компаній, створених керівниками угрупування.

За даними компанії Spamhaus, в якийсь момент Herbalking припадала на частку третина всього спаму, що розсилався в інтернеті. Один з ботнетів даної мережі - MEGA-D - включав 35 тисяч комп"ютерів і щодня розсилав до 10 мільярдів повідомлень. Спамери рекламували, зокрема, різні медичні препарати і копії дорогого годинника.

Раніше Ленс Аткінсон вже звинувачувався в розсилці спаму. У 2005 році суд зобов"язав його виплатити штраф у розмірі 2,2 мільйонів доларів.

Зараз ви читаєте новину «Розкрито найбільше спамерське угруповання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути