Ексклюзиви
пʼятниця, 09 травня 2008 09:23

Рослинна дієта знижує вагу і підвищений артеріальний тиск

Рослинна дієта знижує вагу і підвищений артеріальний тиск
Кожен десятий на нашій планеті – вегетаріанець. Люди, які не їдять м"яса, як правило, не обтяжені зайвими кілограмами. Це один з великих плюсів вегетаріанської дієти.

Учені з Оксфордского університету (Великобританія) виявили: люди, які худнуть на овочах і фруктах, занедужують гіпертонічною хворобою на 17% рідше ніж ті, хто  знижує вагу на м"ясній дієті.

Півроку лікарі спостерігали за 700 добровольцями 25-64 років. Половина піддослідних кожну добу з"їдала по п"ять 80-грамових порцій спеціально підібраних блюд з овочів і фруктів. Інші налягали на м"ясо.

Рослинна дієта виявилася більш ефективною - вона знижувала не тільки вагу, але і підвищений артеріальний тиск. Британські медики рекомендують її для профілактики інфаркту й інсульту в гладких пацієнтів. Крім того, у крові "вегетаріанців" підвищився вміст природних антиоксидантів-вітаміну С, лютеїну і бета-каротину, що також корисно для здоров"я.

Гіпотензивний ефект рослинної дієти вчені пов"язують зі звільненням організму від "соляних скупчень" - іонів натрію і підвищеним надходженням калію до серця і судин, який міситься у багатьох овочах і фруктах.

Зараз ви читаєте новину «Рослинна дієта знижує вагу і підвищений артеріальний тиск». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути