Ексклюзиви
середа, 23 квітня 2008 09:58

Рівень світового океану піднімається на 4 міліметри на рік

Вчені з Національного центрального університету (Тайвань) зібрали відомості про запаси води, які накопичуються у великих штучних водоймищах. Для цього використовувалися дані Міжнародної комісії з великих дамб (Іnternatіonal Commіssіon On Large Dams, ІCOLD).

Відповідно до отриманих оцінок, протягом XX століття рівень світового океану піднімався на 2 міліметри на рік. Аналізуючи супутникові дані, вчені дійшли висновку, що в останні 15 років зростання рівня світового океану склало 4 міліметри на рік.

Створення нових і нових штучних водоймищ знижує стік води в океан сильніше, ніж дає розтавання льодовиків Арктики та Антарктиди. Оцінки, отримані тайваньскими вченими, у десять разів менші, ніж передбачали екологи. Зокрема, нобелівський лауреат Альберт Гор стверджує, що рівень світового океану буде зростати в XXІ столітті більш ніж на 5 сантиметрів на рік, повідомляє Освітній портал.

Зараз ви читаєте новину «Рівень світового океану піднімається на 4 міліметри на рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути