вівторок, 20 грудня 2016 19:58

Рибалка показав фото моторошних морських створінь
26

Фото: twitter.com/rfedortsov

Рибалка Роман Федорцов викладає в соцмережі знімки дивних і моторошних створінь з морського дна, які потрапляють у його сіть.

Роман працює на риболовецькому траулері в Баренцевому морі. Іноді він підписує свій улов, і його читачі можуть переконатися в реальності цих створінь. На знімках Романа можна побачити рідкісних глибоководних риб, найдавніший вид акул - плащеносну акулу та гігантську рибу-місяць.

Інші екземпляри більш схожі на персонажів із фільмів жахів і можуть викликати подив навіть у бувалих морських вовків. Деяких риб не виходить ідентифікувати навіть на загальному "консиліумі" моряків.

"Сказали, що ця риба схожа на депутата: маленький хвостик, великий живіт, відкритий незадоволений рот", - пише автор під фото одного з морських створінь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Морський гігант захотів подружитися з дівчатами

За часи своєї роботи Федорцов встиг порибалити в Гренландському, Баренцевому морях, Атлантичному океані та інших водах земної кулі.

"Якщо в холодному Баренцевому морі водяться подібні екземпляри, то що говорити про тих, яких можна знайти в південних морях", - коментують фото Федорцова користувачі соцмереж.

Американським вченим вперше вдалось зафіксувати акулу-привида. Риба - далека родичка акул і скатів. Вважають, що ці морські мешканці відділилися один від одного приблизно 300 млн років тому.
Зараз ви читаєте новину «Рибалка показав фото моторошних морських створінь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути