понеділок, 14 лютого 2011 13:01

"Боїнг" сконструював найдовший у світі літак (ФОТО)

Американська корпорація "Боїнг" представила нову версію легендарного авіалайнера 747. Він має підняти престиж і обсяги продажів компанії.

Восьма за рахунком версія популярного літака-гіганта вміщатиме 467 пасажирів, тобто на 51 більше, ніж попередник. Крім того, нова машина витрачатиме менше палива, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Двопалубний "Боїнг-747", вперше представлений публіці 1968 року, тривалий час залишався найбільшим, найважчим і наймісткішим літаком. Однак Jumbo Jet втратив першість з появою "Аеробуса А380", перший політ якого відбувся 2005 року.

Цього разу інженери "Боїнга" вирішили перtвершити досягнення конкурентів. Витягнувши фюзеляж оновленого 747-го на шість метрів, вони зробили своє дітище найдовшим літаком у світі.

"Боїнг 747-8" не може конкурувати з А-380 за місткістю. Проте він, напевно, приверне увагу авіакомпаній світу своєю більш привабливою ціною. Новий Jumbo Jet обійдеться покупцеві в 317,5 мільйона доларів. Це майже на 30 мільйонів менше, ніж сума, яку вимагає "Аеробус" за свій літак-гігант.

"Боїнг" вже уклав контракти з компаніями "Люфтганза" та "Коріан Ейрлайнс" на поставку 33 нових літаків. Перший серійний лайнер, який зійде з конвеєра, придбав приватний клієнт. Його ім'я не розкривають. За наявною інформацією, "Боїнг 747-8" стане "обличчям" повітряного флоту США, ставши новим "бортом номер один" - літаком американського президента.

Зараз ви читаєте новину «"Боїнг" сконструював найдовший у світі літак (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути