четвер, 11 вересня 2008 08:38

Прості секрети довголіття

Прості секрети  довголіття
Як з`ясували вчені з університету шпиталю Женеви, заборона на використання ліфтів і ескалаторів на робочому місці веде до того, що у співробітників покращується сампочуття, зменшується жирова тканина і нормалізується тиск.

Не секрет, що регулярні фізичні вправи – всього близько 30 хв на день – допомагають попередити ожиріння, сердцево-судинні захворювання, інсульт і навіть рак. Тим не менш, є ще чимало способів продовжити життя.

1. Смійтеся. Вчені стверджують, що 15 хв сміху щоденно продовжують життя на 8 років.

3. Додавайте помідори в бутерброди. Якщо в щоденний раціон додати трохи помідорів, ризик серцево-судинних захворювань знижується аж на 30%.

4. Читайте догори ногами. Ставте перед своїм мозком нетривіальні задачі і ви зрозумієте, що з будь-якої ситуації є вихід.

5. Поверніться до коріння. Відомо, що корнеплоди запаковані природою з особливою уважністю, так що вітаміни з них не зникають з часом, а тільки накопичуються. Буряк знижує рівень холестерину і зменшує ризик інсульту, морква корисна для зору, в той час, як пастернак знижує ризик  остеохандрозу.

6. Не жалійте крові. Чоловіки-донори в 17 разів рідше страждають від серцевих нападів.

7. Взнайте свою сім`ю ближче. На думку експертів з медичної школи Гарварда, перебування поряд з матір`ю нормалізує тиск, а також допомагає боротися з алкоголізмом.

8. Слухайте класичну музику. Бетховен заспокоїть серце, знизить тиск і розслабить м`язи - впевнені вчені з Оксфордського університету.

9. Танцюйте сальсу. Всі танці дуже корисні для здоров`я , однак, танцюючи сальсу, ви спалюєте принаймні 420 калоріїв на годину.

10. Заведіть сім`ю. Як показали дослідження, що проводилися впродовж 20 років, одружені чоловіки живуть на 3 роки більше, ніж неодружені.

11. Не пристосовуйтеся до суспільної думки. Ви проживете довше, якщо не будете переживати, що про вас подумають оточуючі. Менше переживань – менше стресу.

12. Їжте хлібні шкоринки. В них міститься в 8 разів більше протиракового антиоксиданту пролізину, ніж в решті хлібини.

13. Займіться прибиранням будинку. Впродовж 20 хв помийте вікна, і 80 калорій як не було, 20-хвилинна чистка килима з пилососом обійдеться господині в 90 калорій, а прасування спалить 65 калорій.

14. Вивчіть щось новеньке. Багато людей, що відсвяткували своє 100- річчя, кажуть, що завдячують своїм довголіттям грі на музичному інструменті або іноземним мовам.

15. Слідкуйте за зубами. Якщо щоденно чистити зуби, можна помолодіти на 6 років, оскільки з ротової порожнини виводяться шкідливі бактерії, які можуть спровокувати серцево-судинні захворювання.

16. Заведіть домашнього улюбленця. Володарі собак і кішок менше піддаються стресу, до того ж, у них  нижчий тиск.

17. Киньте палити. Адже паління – це та причина смерті і хвороб, яку найлегше попередити.

18. Живіть за містом. Люди, які живуть у сільській місцевості, з більшим позитивом дивляться на життя, ніж міські жителі.

19. Їжте шоколад. За даними дослідження Гарвардської школи охорони здоров`я , люди, які вживають шоколад у помірних кількостях, живуть довше тих, хто любить цукерки. В шоколаді містяться хімічні речовини поліфеноли, які попереджують розвиток серцевих хвороб і раку.

20. Полюбіть часник. Він незамінний для серця, покращує кровотік.

21. Засмагайте на сонці, але не зловживайте. 15 хв сонячних ванн щодня  дають необхідну  кількістю вітаміну D – він знижує ризик діабету і допомагає боротися з депресією

22. Випийте чашку чаю, чорного або зеленого – не важливо. Останні відкриття довели, що чайні антиоксиданти зменшують ризик розвитку ракових захворювань

23. Їжте горіхи. Вживання в їжу багатих кремнієм бразильських горіхів знижує ризик захворювання на рак на 40%, в той же час, будь-які горіхи здатні попередити діабет. Однак, краще віддавати перевагу несолоним горішкам, повідомляє podrobnosti.com.ua.

Зараз ви читаєте новину «Прості секрети довголіття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути