пʼятниця, 31 липня 2009 13:32

Позбутися целюліту нереально, але скорегувати можна

Позбутися целюліту нереально, але скорегувати можна

Ведучи мову про целюліт, слід розділяти два абсолютно різних поняття. В окремих випадках перераховані симптоми можуть бути пов"язані з дуже екзотичним захворюванням - запаленням підшкірно-жирової клітковини (cellulites). В інших випадах те, що називають целюлітом, - усього лише особливість будови жіночої жирової тканини.


Це є нормою, а не хворобою. До речі, як не образливо, але целюліт - виключно жіночий "привілей". У чоловіків його немає, не було і бути не може.

ЦЕЛЮЛІТ ЯК НОРМА ЖИТТЯ

Усім, хто впадає в істерику, виявивши у себе навіть легкий натяк на целюліт, варто запам"ятати дві прості істини:

• целюліт - це вторинна жіноча статева ознака, яка (звичайно, в розумних межах) є гарантією жіночої привабливості і здоров"я;

• целюліту не можна позбутися: він є у 98% жінок. Жінки, у яких целюліт відсутній, страждають або порушенням дітородної функції, або гормональними збоями.

ЯК З"ЯВИВСЯ ТЕРМІН "ЦЕЛЮЛІТ"?

Поняття cellulite вперше з"явилося в США в 1973 році після того, як власниця великого нью-йоркського салону краси Ніколь Ронсар опублікувала в журналі Vogue статтю під назвою "Целюліт: це грудочки, гульки і горбки, яких ви не могли позбуитися раніше". Нова "хвороба", відкрита пані Ронсар, принесла її винахідниці мільйони і поклала початок новій і надзвичайно прибутковій області косметології, що швидко завоювала ринок Америки і Європи.

ЦЕЛЮЛІТ: ПОГЛЯД ЗСЕРЕДИНИ

Як виникає целюліт? Жирові клітини в жіночих проблемних зонах (на стегнах, сідницях), об"єднуються в групи, навколо яких розташовуються кровоносні судини і волокна колагену. За процес утворення і розщеплювання жиру в цих клітинах відповідають чутливі до адреналіну рецептори, у тому числі і естрагенові, що реагують на гормональні зміни. Саме тому при стресах і гормональних збоях ми часто набираємо вагу.

Перша стадія целюліту - нормальний стан жінки. З віком, під дією багатьох чинників баланс утворення і розщеплення жиру порушується. Жирові частки розростаються, здавлюють кровоносні судини. На тлі сповільненого капілярного кровообігу в міжклітинному просторі скупчується надмірна кількість глюкози, яка склеює волокна колагену, утворюючи навколо жирової часточки щільний "кокон". Зовні це проявляється як "апельсинова шкірка". Цю стадію називають "запущений целюліт". Хоча з точки зору здоров"я це все поки що не дуже катастрофічно.

Далі - гірше. Оскільки жир і вода продовжують накопичуватися, частки збільшуються в об"ємі, роздуваючи "кокони". При цьому здавлюються судини і практично припиняється відтік рідини з тканин. З"являються хворобливі відчуття при натисканні на шкіру, виникають судинні зірочки. А паралельно через сидячий спосіб життя виникає і варікозне розширення вен. І якщо на попередніх етапах мова йшла лише про косметичний дефект, то на цій стадії целюліт дійсно стає захворюванням, яке вимагає лікування.

КОСМЕТИКА В БОРОТЬБІ ЗА КРАСУ

Позбутися целюліту неможливо, проте при правильному підході можна його скорегувати, привести до першої стадії і потім постійно підтримувати досягнутий результат.

Корекція целюліту на всіх стадіях базується на трьох "китах": правильному харчуванні, фізичних навантаженнях і зовнішньому догляді, важливу роль в якому грають спеціальні косметичні засоби.

Слід зазначити, що засоби для корекції запущеного целюліту не завжди зручні в застосуванні: через окремі компоненти, що входять до їхнього складу, вони мають недовгий термін придатності і в більшості випадків випускаються в скляних ампулах. В той же час профілактичні засоби можуть бути у формі кремів, гелів для душу, пілінгів, використовувати які не лише зручно, але і приємно.

За матеріалами beautyinfo

Зараз ви читаєте новину «Позбутися целюліту нереально, але скорегувати можна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути