Ексклюзиви
четвер, 25 вересня 2008 17:16

Шоколадний масаж роблять дольками апельсина

Автор: фото: Юлія Міхно
  Масажист полтавського салону краси ”Фіфа” Олена Бондарева робить шоколадно-цитрусовий масаж. Процедура допомагає боротися зі стресами і поганим самопочуттям. Шкіра після масажу стає пружною
Масажист полтавського салону краси ”Фіфа” Олена Бондарева робить шоколадно-цитрусовий масаж. Процедура допомагає боротися зі стресами і поганим самопочуттям. Шкіра після масажу стає пружною

"Всьо будєт в шоколадє!" — бадьоро промовляє масажист салону краси "Фіфа", що в місті Полтава на вул. Пушкіна, Олена Бондарева. У сфері косметичних послуг жінка працює чотири роки, масажистом — 15. Віднедавна вона робить обгортання "Шоколадно-цитрусова насолода". Для цього потрібні какао та цитрусові.

Масажну кімнату Бондарева готує за півгодини до появи клієнта. У кутку запалює ароматичну свічку. Масажний стіл застилає термоковдрою, білим простирадлом, зверху кладе поліетилен. Поряд на столі дольками нарізає цитрусові: апельсини, лимони, грейпфрут. Какао-порошок заливає гарячою водою та розмішує до густоти сметани. У суміш додає корицю, ваніль, ефірні олії.

— Шоколадні процедури насамперед допомагають справитися зі стресом, покращують настрій та самопочуття. Завдяки кофеїну мають збуджуючий ефект, сприяють виділенню гормону радості, — розповідає Олена Бондарева. — Процедури зволожують глибокі шари шкіри, допомагають позбутися целюліту, розщіплюють жири, роблять шкіру пружною. Фруктові кислоти вирівнюють її колір. Після процедури шкіра пахнутиме.

Шоколадні обгортання протипоказані тим, у кого є індивідуальна чутливість до шоколаду чи цитрусових.

У кабінеті просять роздягнутися та одягнути одноразову білизну. Щоб не замастити волосся, на голову одягаю поліетиленову шапочку. Майстер починає процедуру зі зволоження та розтирання тіла теплим вологим рушником. Потому масажист інтенсивними коловими рухами 5 хв. робить м"який пілінг кремом із кавовими частинками — очищує шкіру, знімаючи верхній шар епідермісу.

— Після пілінгу шкіра починає дихати. Він готує її до шоколадного обгортання, — пояснює. — Пілінг радять робити перед засмаганням у солярії й на сонці.

Залишки пілінгу на тілі майстер обтирає рушником. Бере піалу з теплим шоколадом, поливає спину, ноги та руки. Шоколад розтирає руками. Не вимащує ним лише обличчя й п"яти.

Фруктові кислоти вирівнюють колір шкіри

Потім вичавлює на тіло сік, втирає його половинками фруктів. У цей момент хочеться з"їсти шоколадку з апельсинами.

— Жінки процедуру замовляють частенько. Коли я працювала в Туреччині, там її замовляли мінімум тричі на день, — продовжує Бондарева. — Якось дві подруги придбали третій на день народження сертифікат на процедуру. Їй залишалося тільки домовитися із салоном, на котру годину приходити. Наслухавшись про враження та відчуття від обгортання, до нас ці подруги також прибігали.

Після масажу шматочками фруктів тіло накривають поліетиленовим простирадлом і загортають у теплу термоковдру. У теплому шоколаді лежиш півгодини. Слухаєш музику.

Шоколад із тіла змиваю у душі. Після цього масажист наносить на тіло зволожуючу емульсію із цитрусовим запахом. Але шкіра все одно пахне шоколадом.

Вийшовши із салону, купую в найближчому магазині шоколадні цукерки "Прометей", бо про них думала останню годину.

Зараз ви читаєте новину «Шоколадний масаж роблять дольками апельсина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути