вівторок, 24 січня 2012 20:36

Посмертну маску Йосипа Сталіна продали за 3,6 тисячі фунтів

Посмертну маску Йосипа Сталіна продали за 3,6 тисячі фунтів

Посмертна маска радянського вождя Йосипа Сталіна продана на аукціоні у Великобританії за 3,6 тисячі фунтів стерлінгів. Про це повідомляє РИА "Новости" з посиланням на результати торгів аукціонного будинку Mullock's.

На аукціонних торгах, що проходили у вівторок в англійському графстві Шропшир, було представлено кілька сотень різних лотів. Посмертна маска радянського "батька народів" йшла лотом під номером 339.

Ім'я покупця невідомо: в залі він не був присутній, а покупка була здійснена по телефону.

Експерт аукціонного дому з історії Річард Вествуд-Брукс зазначив, що бронзова маска і зліпки з рук Сталіна - надзвичайно рідкісний історичний артефакт.

Всього існує дев'ять оригінальних посмертних масок. До 1990 року ніхто на Заході їх не бачив. Вони були відлиті з оригінального гіпсового зліпка, знятого після смерті, і тільки дві з них зберігаються на Заході. Зараз випав єдиний шанс роздобути її в доступній для огляду перспективі, зазначив експерт.

Вествуд-Брукс також нагадав, що традиція посмертних масок сходить до часів античної Греції та Єгипту, але зараз "люди, напевно, віддадуть перевагу завантажити картинку на Facebook", пожартував він.

Зараз ви читаєте новину «Посмертну маску Йосипа Сталіна продали за 3,6 тисячі фунтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути