пʼятниця, 15 лютого 2019 03:28

Показали пухнасті любощі закоханих звірів
30

Тваринам сумно, коли вони без пари, почасти вони стають агресивними.
Фото: http://www.volynpost.com/
Тваринам сумно, коли вони без пари, почасти вони стають агресивними.
Тваринам сумно, коли вони без пари, почасти вони стають агресивними.
Тваринам сумно, коли вони без пари, почасти вони стають агресивними.
Тваринам сумно, коли вони без пари, почасти вони стають агресивними.

До Дня святого Валентина показали милі фото закоханих звірів у Луцькому зоопарку.

Лев Нік і левиця Даша це одна з найстаріших пар звіринцю: Ніку – 17 років, Даші – 15 років, - пише ВолиньPost.

"Узагалі леви дуже сімейні, живуть прайдами, тому у них дуже гарні сімейні стосунки. Зважаючи на вік тварин, у цієї пари немає потомства. Нік дуже оберігає Дашу, часто не пускає до нас. Іноді нам здається, що вона для Ніка – цілий світ", - розповіла директорка звіринцю Людмила Денисенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З янголятами і любов'ю: Гройсман прийшов у РАЦС

Пара тигрів Аїда і Тамерлан доволі молода – цьогоріч їй буде лише 4 роки. Приїхала вона у Луцьк із Київського зоопарку. Не зважаючи на вік, тигри уже мають маля – славнозвісне тигреня Трішу.

"За своєю вдачею тигри більше схожі на котів, тому у них немає тісних сімейних зв'язків. У природі тигриця народжує сама, тигр не бере активної участі у вихованні потомства. Але навіть попри це, у них гарні стосунки", - зауважила Людмила Денисенко.

Бурі ведмеді Маша і Потапович – також одна із найдавніших пар, які живуть у зоопарку. На жаль, зважаючи на сезон, Маша і Потапович зараз у зимовій сплячці.

"Потаповичу цьогоріч буде 29 років, а Маші – 27 років. Малят у них вже немає, але у свій час були", - розповіла Людмила Денисенко.

Є в зоопарку папуги Блуша і Ара. Блушу подарували власники ресторації "Чевермето". На Ару ж під час однієї з сесій міської ради "скинулися" депутати. Тепер вони нерозлучні.

У лемурів Короля Джуліана та Ірусі панує матріархат. Самка взяла на себе обов'язки голови сім'ї. Торік у пухнастої парочки народилося маля.
Мавпу-гузара Зосю подарували на відкриття зоопарку у 2015 році, а її коханий Оскар приїхав у місто із Ризького зоопарку. Минулого року у пари на 8 березня народилося маля, котре символічно назвали Марта. Друге дитинча мавп побачило світ у грудні 2018-го.

Зелені мавпи Федір і Ліма приїхали у звіринець у 2015 році. Це були перші примати, які знайшли прихисток у зоопарку у Луцьку, після 15-річної перерви. Подарував мавпочок місту Харківський екопарк імені Фельдмана.

"На сьогодні у пари вже є четверо малят. Старші дітки бавлять молодших. У них дуже гарні стосунки", - поділилася Людмила Денисенко.

Рись Марися приїхала у Луцьк із Харкова, а самець Урчик – із Черкас. Переважно вони знаходяться по різні боки вольєру, адже мають своєрідні характери.

"Це перший такий вид у Луцькому зоопарку. Це молода пара, їм близько 2 років. Як відомо, це рідкісний вид тварин в Україні. За ним дуже цікаво спостерігати", - відзначила директорка звіринцю.

Проте це ще не всі парочки звіринцю. Другу половинку тут мають яки, чорні лелеки, страуси, червоні мавпи, круки, рисі, дикобрази.
Директорка Луцького зоопарку каже, що тваринам сумно, коли вони без пари, почасти вони стають агресивними, тож сподівається знайти другу половинку для всіх своїх підопічних. Нині цього найбільше потребує бурий капуцин і червоний папуга ара.

14 лютого відвідувачам Луцького зоопарку підготували декілька сюрпризів: вхід для Валентин та Валентинів буде безкоштовним, закохані пари зможуть потрапити на територію звіринцю за одним квитком.

Також працівники зоопарку власноруч зробили 600 троянд, що стали окрасою романтичної фотозони.

Святкувати День святого Валентина планують більше половини українців. 54% опитаних українців святкуватимуть День святого Валентина. Водночас 41% не планують, ще 3% - не знають такого свята.

Зараз ви читаєте новину «Показали пухнасті любощі закоханих звірів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути