Ексклюзиви
вівторок, 21 серпня 2012 09:27

Загиблий безхатько виявився власником унікальної колекції голівудських фотографій

Безхатько, який потонув у каналі Гованус у Нью-Йорку, виявився власником унікальної колекції рідкісних фотографій знаменитостей. За зробленими раніше заявами власника, зібрання є найбільшим у світі з усіх, що належать приватним особам. Одних лише неопублікованих знімків Мерилін Монро колекція налічує десятки, а загальне число фотографій перевищує мільйон.

Автор: Фото: personalityphotos.com
 

Говард Френк збирав фотографії голлівудських знаменитостей все життя, але у 2001 році фото-лізингова компанія, яка належала йому, збанкрутувала - пише NY Post. З тих пір колекціонер, який не хотів розлучатися зі знімками, створив сайт, і намагався оцифрувати архів і почати заробляти на ньому в інтернеті, але так і не встиг почати отримувати прибуток. Всі ці роки фотографії зберігалися на орендованому складі, а заборгованість перед його власником досягла 80 тисяч доларів.

Автор: Фото: personalityphotos.com
 

Після розорення бізнесу Говард Френк залишився без житла, і ночував у приміщенні без опалення, електрики і водопроводу, яке йому надав партнер по роботі над сайтом. За час бездомного життя Говард перепробував безліч способів заробити на життя, включаючи роботу шомером - людиною, що залишаються в морзі сидіти біля тіла покійного до його похорону, як годиться за іудейською традицією, але жоден з них не приніс достатньо грошей, щоб оплатити житло і склад. В останні роки життя Френк збирав милостиню біля синагоги. Фотографії, що йому належали, встигли значно вирости в ціні, але продавати оригінали колекціонер не хотів - за словами родичів і знайомих Френка, зібрання знімків було такою ж невід'ємною його частиною, як нога або голова, і майже про кожну фотографії він міг що-небудь розповісти.

Автор: Фото: personalityphotos.com
 

Поліція перевірила версію про вбивство колекціонера, але попередня експертиза показала, що в легенях загиблого була вода, а значить, він помер, захлинувшись. Втім, знайомі заперечують версію самогубства: Френк панічно боявся води, і за їхніми словами, вирішивши розлучитися з життям, ніколи не обрав би такий спосіб. Більш докладно досліджувати тіло медикам не вдалося: ортодоксальна іудейська громада, до якої належить покійний, не схвалила пропозицію про проведення розтину.

Власник складу, де зберігається колекція Говарда, повідомив, що заборгованість не могла стати причиною його смерті: згідно з укладеним договором, він не наполягав на терміновій оплаті боргу і був готовий дочекатися прибутку від фотографій, або компенсації від спадкоємців Френка після продажу колекції, а прибутковий бізнес у сфері нерухомості робив цю суму незначною для орендодавця. За заповітом колекціонера результат праці всього його життя дістанеться трьом племінникам.

Зараз ви читаєте новину «Загиблий безхатько виявився власником унікальної колекції голівудських фотографій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути