четвер, 01 вересня 2011 17:31

Письменник Максим Кідрук викрав череп із чилійської гробниці

 

Київський письменник і мандрівник Максим Кідрук у Перу викрав з поховання цивілізації Наска людський череп. Хотів привезти його додому.

"У пустельному районі Перу є плато, розкреслене лініями, зрозумілими тільки з висоти пташиного польоту. Це геогліфи – зображення дерева, мавпи, інших тварин. Поруч закинуте кладовище "Чаучія". Там ховали тих, хто робив ці лінії. Могили не доглянуті, між піском видніються засохлі мумії. З одної могили притягнув у хостел цілий череп. Мій супутник чех Ян сказав, що я довбанутий придурок і боги мені помстяться. Увечері в селищі вибило світло. Ледве знайшли дорогу до хостела. Потім у мене почався страшний пронос. Сиджу в темряві в туалеті, вилізти з нього не можу, на шматки рве, а Ян за дверима сміється: "Будеш знати, як гробниці розкрадати". Закопав цей череп у пісок на іншому цвинтарі Перу", - розказав письменник.

З Бразилії Кідрук хотів привезти пістолет "Beretta".

"Коли подорожував по Бразилії, під'їхали недалеко до кордону з Парагваєм. Познайомилися в хостелі з португальцем та новозеландцем і вирішили туди на день махнути. Бразильці попередили – із собою беріть мінімум грошей, бо там бандюків повно. Гуляємо прикордонним містечком Сьюдад-дель-Есте, назустріч виходить хлопець і дістає пістолет. У мене одразу думка: ну все, доїздився! Він каже: "40 євро, і забирайте. Не вірите, що працює? Підемо до мене додому, постріляємо". Міркую: за 40 євро реальний бойовий ствол ніде не купиш. Заспокоїв себе тим, що з Бразилії я його ніяк не вивезу. Від продавця довелося тікати, щоб відчепився", - зазначив мандрівник.

Прочитати про зустріч Кідрука з річковим крокодилом і як він провозив через кордон меч із Франції можна у журналі "Країна" № 33 (86) за 2 вересня 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «Письменник Максим Кідрук викрав череп із чилійської гробниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути