понеділок, 27 серпня 2012 15:17

Пенсіонерка з Тернопільщини висадила тризуб із чорнобривців

64-річна Марія Анісімова із райцентру Чортків на Тернопільщині чорнобривці біля свого дому посадила у вигляді тризуба.

Як розповіла Gazeta.ua сама Марія Валентинівна, вона не має художньої освіти.

"Я все життя працювала бухгалтером у місцевій друкарні. У 1995-му навіть видавала незалежну газету "Досвітні вогні". Цей часопис із критичними статтями на владу мав навіть більший тираж, ніж районна газета. А квітами почала займатися уже на пенсії. Взяла книжку з тризубом, вийшла на грядку. То хіба проблема намалювати на землі малюнок? Висіяла чорнобривці, потім прорідила трохи. І тепер тризуб біля мого дому цвіте. Хотіла, щоб і сусіди з мене приклад взяли. Але поки що всі тільки милуються моїм квітником, ніхто більше так не сіє", - зауважила вона.

Свій тризуб із чорнобривців Марія Анісімова висіяла ще у травні. Сподівається, що за доброї погоди він цвістиме до кінця вересня.

Автор: Фото надані Марією Анісімовою
  До символу багато людей приходить сфотографуватися
До символу багато людей приходить сфотографуватися

"Для квітника я своє насіння брала, домашнє. То навіть не скажу, скільки його витратила. Найважче підливати – щовечора по 20 півторалітрових пляшок з водою з квартири приношу. Бо ж треба добре підлити, щоб гарно квіти росли. Додає сил те, що тішу людей. Дуже хочу, щоб так само, як мої чорнобривці, і Україна цвіла. Я ж не для себе, не для слави то робила – а щоб люди милувалися. Знаєте, скільки приходять подивитися і сфотографуватися?", - усміхнулася пенсіонерка.

Жінка планує наступного року на грядці зробити із квітів нову емблему України.

"Може, прапор квітами викладу. Але із синіми квітками то проблематичніше – вони швидше відцвітають. От з чорнобривцями добре – одні сохнуть, інші розцвітають і тризуб весь час гарний.  Я планувала, що він буде повністю жовтий, але насіялося трохи і оранжевих квіток. Як зацвіли,  трохи засмутилася, що не так, як я планувала. Та потім побачила, що усе одно дуже гарно вийшло і всім подобається".

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонерка з Тернопільщини висадила тризуб із чорнобривців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути