пʼятниця, 18 грудня 2009 13:31

Пасажири літаків найбільше ризикують захворіти на вірус H1N1

Пасажири літаків найбільше ризикують захворіти на  вірус H1N1
Вчені виявили, що найбільший ризик захворіти на вірус H1N1 - у пасажирів економ-класу літаків. І чим довший переліт, ти більша кількість пасажирів може захворіти на "свинячий" грип, пише UPI.

Вчені з Каліфорнійського університету використовували математичне моделювання, щоб передбачити поцес передачі вірусу H1N1 під час польоту. Вони виявили, що дуже велика кількість інфекцій може передається саме в економ-класі. На відміну від цього, в класі "люкс" шанс захворіти відносно незначний.

В межах літака, кількість вірусних частинок в повітрі визначається рівнем вентиляції, об"ємом кают на літаку і тим, на якій стадії знаходилася захворіла особа.

Дослідження виявило, що протягом 5-годинного польоту можна підхопити від 2 до 5 інфекцій, протягом 11-годинного - від 5 до 10, і від 7 до 17 хвороб протягом 17-годинного польоту.

Вчені повідомляють, що найбільший ризик захворіти - у пасажирів економ-класу. Причина цього - більша кількість людей в меншому об"ємі простору.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Пасажири літаків найбільше ризикують захворіти на вірус H1N1». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути