середа, 25 січня 2012 15:16

Пакистан офіційно визнав трансвеститів жінками

Пакистан офіційно визнав трансвеститів жінками

Влада Пакистану офіційно визнала трансвеститів "жіночої статі", надавши їм право голосу, і почала видавати їм посвідчення особи (аналог паспортів).

Як повідомляє ИТАР-ТАСС, перші 100 таких посвідчень були видані органами МВС в місті-супутнику пакистанської столиці Равалпінді. Про це повідомили журналістам у прес-службі паспортно-візової служби міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Транссексуал 12 років робив пластичні операції, щоб бути схожим на Барбі

Трансвестити (або, як їх ще тут називають, кхусри) традиційно є невід'ємною рисою товариств Пакистану, Індії та інших держав Південної Азії. Вони широко представлені в місцевому кінематографі, літературі та інших видах національних мистецтв. Трансвестити, що проживають в ісламському Пакистані, об'єднані в регіональні спільноти, кожна з яких має свого лідера і управлінську структуру. Основними джерелами доходів для пакистанських трансвеститів-кхусрів є жебрацтво, участь у весільних урочистостях (виконання народних танців і пісень), а також проституція.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У польський парламент увійшли транссексуал і гей

Раніше Верховний суд Пакистану видав постанову, згідно з якою всі південноазіатські трансвестити повинні бути визнані владою "третьою статтю", їм повинні бути видані довідки особи, а також дано право голосу. Виконуючи постанову суду, МВС Пакистану все ж не наважилося зареєструвати трансвеститів таким чином, вирішивши прирівняти їх до жінок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Транссексуал відновлює фізичну форму після 3 вагітностей

Тим часом представник прес-служби міністерства заявив, що надалі в Пакистані буде введена класифікація трансвеститів за статевою ознакою, і кожен з них зможе добровільно вибрати, чи буде він зареєстрований як "трансвестит-жінка", або як "трансвестит-чоловік", що і буде зафіксовано у новому посвідченні особи.

Зараз ви читаєте новину «Пакистан офіційно визнав трансвеститів жінками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути