Ексклюзиви
вівторок, 15 вересня 2020 15:58

Освітній проект STEM is FEM проводить відбірковий конкурс на модуль із будівництва та архітектури

Освітній проект STEM is FEM проводить відбірковий конкурс на модуль із будівництва та архітектури
Взяти участь у відборі можуть школярки з усієї України – 30 дівчат, що впораються найкраще, стануть учасницями модулю

В рамках дводенного освітнього модулю дівчат познайомлять із основами спеціальностей будівництва та архітектури. Школярки поспілкуються із відомими архітекторками, будівельницями та іншими представницями галузі, візьмуть участь у майстер-класах, воркшопах, а також традиційно позмагаються за призи, виконуючи творче завдання.

Модуль відбудеться 17-18 жовтня у онлайн чи оффлайн форматі, в залежності від епідеміологічної ситуації та обмежувальних заходів. В разі, якщо це буде можливим, навчання відбудеться у Києві. Проїзд, проживання та харчування дівчат у столиці оплачуватиметься організаторами.

"Ми обрали тему будівництва та архітектури для наступного модулю STEM is FEM через наявний в цій сфері гендерний дисбаланс. Архітектура стала професією у 1857 році, коли жінок у технічних галузях було представлено вкрай мало. З тих пір ситуація дещо змінилася, проте паритету в архітектурній та будівельній сферах досі не досягнуто", – розповідає ініціатор освітнього проєкту, інвестор та IT-бізнесмен Сергій Токарєв.

Згідно даним статистики, десять років тому у Європі в цих сферах працювало трохи більше 30% жінок. В Україні цей дисбаланс відчувається ще більше. Так, у нинішньому складі президії правління Національної спілки архітекторів лише одна жінка з п'яти членів керівництва. У 24 регіональних спілках керівниками є чоловіки, і лише у трьох – жінки.

До участі в конкурсі на участь у модулі STEM is FEM запрошуються учениці усіх закладів середньої освіти України. Детальна інформація про завдання розміщена на офіційному сайті проєкту. Роботи приймаються до 25 вересня.

Нагадаємо, STEM is FEM – це благодійний освітній проект, що займається популяризацією технічних спеціальностей серед українських школярок. Раніше в рамках ініціативи проводилися навчальні модулі з біотехнологій, IT, енергетики та екології, робототехніки та інженерії, 3D моделювання та машинобудування. Серед спікерок проєкту – координатор системи ООН в Україні Оснат Лубрані, заступниця Генерального директора з цифровізації та інновацій УкрОборонПрому Надія Васильєва, директорка Центру інформації та документації НАТО в Україні Барбора Маронкова, Посол Фінляндії в Україні Пяйві Лайне та інші.

Зараз ви читаєте новину «Освітній проект STEM is FEM проводить відбірковий конкурс на модуль із будівництва та архітектури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути