Ексклюзиви
субота, 01 травня 2010 14:07

Новий білок відрощує кістки

Новий білок відрощує кістки
Дослідники Стендфордської школи медицини в Каліфорнії синтезували нове білкове з"єднання, яке може суттєво прискорити ріст кісток та загоєння переламів.

Для цього новий білок Wnts треба вводити ін"єкціями прямо в пошкоджену кістку, пише Nature.

Голова групи лікарів Роел Нус, який проводив випробування нового протеїну заявляє, що при переламі гомілкової кістки відновлювальний період в середньому становить місяць-півтора. А коли хворим робили уколи протеїном Wnts в ногу, кістка загоювалась за два тижні.

Американські лікарі проводили дослідження на 200 пацієнтах зі складними переламами. Ті хворі, яким робили уколи, видужали швидше. Також їхня кісткова тканина стала більш міцною, ніж у пацієнтів, які пройшли звичайний курс лікування.

Аспірант кафедри травматології Харківського університету Василь Кравченко, вважає, що такі препарати не скоро з"являться в Україні.

"Це справжній прорив у синтезування нових білків, які мають лікувальні властивості. Вони спеціально створені аби лікувати певні ушкодження кісток. Це можливо крок до нових препаратів, які будуть точно направлені на ушкодження певних органів. Та поки вони не пройшли клінічних випробувань, бо можливо в них виявляться побічні ефекти.

Крім того, вони коштують занадто дорого", - розповів Gazeta.ua спеціаліст.

"Поки для нас краще підходять звичайні методи лікування. Бо такі протеїни, які стимулюють ріст кісткової тканини на заході можуть коштувати до трьох тисяч доларів. А в нас вони будуть уп'ятеро дорожчими", - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «Новий білок відрощує кістки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути