вівторок, 14 жовтня 2008 10:59

Нова система Microsoft офіційно названа Windows 7 (ФОТО)

Windows 7, кодове найменування нової операційної системи Microsoft, стане її остаточною назвою. Про це йдеться в анонсі ОС, опублікованому в офіційному блозі MicrosoftWindowsVistaNews.

У Microsoft пояснюють вибір назви його простотою, відзначаючи, що раніше Microsoft вже перепробувала декілька способів найменування своєї лінійки операційних систем. Windows 7 буде п"ятою схемою найменування. Крім того, це сьома версія Windows, якщо вважати по внутрішніх версіях.

Перші версії Windows мали традиційну нумерацію версій аж до Windows 3.11. Потім з"явилися Windows 95, Windows 98 і Windows 2000, названі по відповідних роках. Також використовувалися буквені позначення ніби Windows Me і Windows XP. Остання версія називається Windows Vista (по англ. vista означає "вигляд", "перспектива").

Перші пре-бета версії Windows 7 розробники зможуть отримати протягом найближчих тижнів. Вони презентуються на заходах PDC і WINHEC.

Windows 7 розробляється з 2000 року і спочатку називалася Blackcomb. Вона повинна була замінити XP, але в результаті стала спадкоємицею Vista. У розробці ОС зайнято 2500 чоловік. Очікується, що Windows 7 з"явиться на початку 2010 року.

Зараз ви читаєте новину «Нова система Microsoft офіційно названа Windows 7 (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути